Hoppa till sidans innehåll

Allt om Serneke Biathlon Cup 2016

05 JUL 2016 16:34
Under en intensiv vecka i slutet av juni genomfördes ”Serneke Biathlon Camp” i Kviberg, Göteborg. Lägret som riktar sig mot ungdomar i åldrarna 13 – 16 år har en internationell prägel och som vid premiären gästades av deltagare ända ifrån USA
  • Uppdaterad: 08 FEB 2017 22:23

Den 28 juni strömmade skidskytte ungdomar till Prioritet Serneke Arena som ligger i Kviberg i utkanten av Göteborg. Arenan som har en stor inomhus hall med konstsnö men också många andra utrymmen för fysiska aktiviteter bjuder tillsammans med området runt arenan på underbara förhållanden för att genomföra ett bra skidskytteläger.

Men ett schysst läger måste också erbjuda ett bra innehåll samt erfarna ledare med kunskap om vad som krävs för att bli bland de bästa i världen och detta har Carl-Johan Bergman och Sofia Domeij. Tillsammans med Rob Rossner, OS meriterad coach från Casper Mountain Biathlon Club (CMBC), och juniorerna Annie Lindh och Lucas Schön från skidskyttegymnasiet i Torsby bildade dessa ett riktigt dreamteam.
För att få allt att fungera och vara oljan i maskineriet fanns Henric Andersson, Oscar Höiby och Jörgen Larsson på plats för att serva alla deltagarna med allt som tänkas kan.

Första dagen ägnades åt att göra sig hemmastadd på platsen och lära känna varandra. Man provade skjutbanan och SkiDome innan färden gick till Lilla Bommen där en båt väntade för att ta gruppen ut till Nya Älvsborgs fästning.  På fästningen väntade många celler som deltagarna som delades in i två grupper skulle avverka innan man kunde kora det vinnande laget. Medan solen sakta dalade ner bakom fästningen kördes gruppen tillbaka med båten för på vila ut på Prioritet Serneke Arena väntade de sköna hotell sängarna.

 

Både onsdagen och torsdagen flöt snabbt på från morgon till kväll med en massa tuffa men väldigt inspirerande aktiviteter. De fyra grupper som deltagarna hade deltas in i fajtades för att få så många poäng som möjligt i de aktiviteter som var tävlingsgrundande, här tävlade man bl.a. i linjeorientering, balansstocken, akrobatik, frågequizz och förstås skytte.

Mellan alla träningar var det förstås mat och vila som gällde för att kunna vara laddade inför nästa träningspass, all god mat åt man på restaurangen i Arenan men kvällsfikat fixade fixade vi själva och här bjöds det bl.a. på både hemmagjord jordgubbstårta och fruktsallad. Att vila är svårt när man bor på en sådan fin idrottsanläggning och den lilla fotbollsplanen var ett populärt tillhåll för deltagarna.

 

Fredagen var en lite speciell dag som alla såg fram emot då ett besök på Liseberg skulle avsluta dagen men innan dess var det några tuffa pass som skulle avverkas, en utmanande skjutserie där alla använde samma gevär för att sedan in i SkiDome för ett pass på skidor innan man avslutade med att göra samma skjutserie som på morgonen. Efter dusch och mat bar det så iväg till Liseberg där Helix, Atmosphere och alla de andra attraktionerna väntade. Upp och ner, runt och i twist, ju värre desto bättre tyckte de flesta. Glada och nöjda efter en avlutande tur på Lisebergbanan åkte vi hem till vårt hotell för att vila inför de sista två tuffa dagarna.   

Lördagsmorgon med sol och en stor härlig frukost buffé med allt vad en tungt tränande tonåring kan tänkas behöva bjöds deltagarna på inför den stundande backracet vid Partille. Den 3,5 km långa uppförsbacken åktes med rullskidor på tid vilket fick alla att göra sitt yttersta för att komma snabbast till toppen. Efter att man pustat ut var det lite nedjoggning till en närliggande badplats där många passade på att ta sig ett dopp i sjön trots den något kyliga vinden. Efter lunchvilan var det dags att få på sig rullskidorna igen då en rullskidskyttetävling skulle avgöras. Den individuella tävlingen var det träffarna som räknades och inte själva farten medan man på stafetten hade full fart på rullskidor och där varje bom resulterade i 5 armhävningar. Med så många tuffa träningsdagar bakom sig var det många som sa sig behöva extra bränslepåfyllning inför sista dagen och ett besök i Göteborgs största Godisbutik var mycket uppskattat, speciellt av amerikanarna som med stora ögon fyllde säcken full för att kunna ta med sig hem till staterna.

Innan frukost på avslutningsdagen fick alla tävla i precisionsskytte, fyra serier på fallmål där varje träff räknades in i den totala tävlingen, här lyckades Agnes Kallhed skjuta fullt hus vilket är en riktig bedrift i den byiga vinden. Efter frukost var det in i SkiDome för skidtävlingen, först en prolog där man sedan körde en omvänd jaktstart på de tider man fick. Det blev en riktigt rafflande tävling där alla gav järnet för att inte bli omkörda.

Efter en hel veckas tuff tränande var det många trötta deltagare som samlades för resultatuppläsning och prisutdelning, alla fick en kommentar för en prestation de gjort under veckan. Vinnande laget fick sina priser och kvar stod två guldglänsande höga pokaler kvar och väntade på att få bli utdelade. Vinnarna av den totala individuella tävlingen där alla veckans grentävlingar räknades in blev Jennie Berge Jonsson och Lukas Höiby.

Så var det dags för avsked och det var en del tårar här och var när man sa hej då till varandra, man såg att alla hade svetsats samman under veckan och där man nu fått nya vänner att hålla kontakten med om de så bor i Malung eller Casper, Wyoming.

Att detta var det bästa lägret någonsin var alla deltagarna överens om.

Skribent: Jörgen Larsson
E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Region Syd
Ingemar Arwidson, Påskarp Sörgården 1
571 92 Nässjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info