Hoppa till sidans innehåll

BIATHLON SOUTH SUMMER CAMP 2014

16 JUN 2014 21:41
Under helgen har Skidskytte SYD tillsammans med Svenska skidskytteförbundet genomfört ett läger riktat mot ungdomar mellan 10 till 15 år. Platsen för lägret var Lövhults motionsanläggning, som ligger just utanför Nässjö, vilken är en mycket lämplig plats att bedriva dylika läger i p.g.a. det geografiska läget samt de möjligheter som området besitter för fysiska aktiviter, det enda som saknades var en fast skjutbana men skapandet av en sådan jobbas det hårt på av lokala skidskytteföreningen samt region och riksförbund.
  • Skapad: 16 JUN 2014 21:41

28 ungdomar mötte upp under fredagen där de vid lunch fick stifta bekantskapen med landslagåkaren Christofer Eriksson som berättade lite om sin bakgrund och som senare efter lunchen var med ungdomarna ute på sina aktiviteter vilket var mycket uppskattat.

Lugnet i den fridfulla och soliga lördagsmorgon bröts när ledarna väckte upp deltagarna med ljudet av slående kastrullock vilket fick alla att vakna till och ta sig till en härlig frukost. När alla magar var mätta och goa delades deltagarna upp i tre grupper där rullskidåkning, styrketräning samt skytte stod på dagens program. Grupperna roterade mellan de olika aktiviteterna under dagen så tills alla var glada och nöjda fram på kvällskvisten. Mellan aktiviteterna fanns gott om tid för mat, vila, bad och annat kul som man kan hitta på under ett läger.

Avslutningsdagen började på samma sett som lördagen men nu var det två deltagare som väckte sina kompisar med kastruller vilket ledde till att de blev våta av vatten när de blev överfallna av vattenspraybeväpnade killar som låg på lur. Efter frukost var det olika skjutövningar under förmiddagen fram till lunch där man nu hade chansen att samla krafter till den avslutande tävlingen vilket var slutet på ett härligt läger.

Sammanfattningsvis var lägret mycket lyckat där både ungdomar och ledare verkade nöjda med vad de fått vara med om. Vädret som till stora delar varit underbart fint med en strålande sol på en klarblå himmel har gjort sitt till men även den sommarfagra inramningen som omgivningen generöst bjudit på. Övningarna har stundtals varit mycket tuffa där man verkligen fått chansen att utmana sig själv och se var gränsen fanns men däremellan har det funnits tid för återhämtning och muntra upptåg.

Vår målsättning är att ett läger som detta ska bli årligt återkommande eftersom vi sett att behovet är stort för ett evenemang som detta där ungdomar från olika delar i landet men med samma intresse får chans att utbyta erfarenheter vilket förhoppningsvis leder till ett livslångt idrottande.

Fler bilder finns i mediearkivet.

Skribent: Jörgen Larsson

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Region Syd
Ingemar Arwidson, Påskarp Sörgården 1
571 92 Nässjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info