Hoppa till sidans innehåll

Information September

22 AUG 2019 18:45
En liten återblick av det som hänt i augusti innan vi ser framåt vad som sker i september.
  • Skapad: 22 AUG 2019 18:45

Anordna skidskyttearrangemang på en Go-kart bana var något nytt när det arrangerades förra gången år 2017 på Axamo-ring strax utanför Jönköping och det visade sig vara en riktigt lyckad kombination. En Go-kart bana en bra plats att åka rullskidor och då speciellt för våra yngre deltagare då det inte är backar som avskräcker dem från deltagande. Förra året 2018 arrangerade Kimstad en tävling på en närliggande go-kart bana och i år var det återigen dags för Hallby att stå värd för Axamo festivalen.
Arrangemanget innehöll två separata tävlingar, en masstart samt en skytteduell, och trots allt regnande under tävlingsdagen så var alla besökare och deltagare glada och nöjda med hur arrangemanget genomfördes. Årets snabbaste och träffsäkraste skidskyttar i skidskytte Syd gjorde upp i en Super-skytteduell vilken de kvalat sig till genom kvarts och seriefinaler. Isabell Fransson representerade damerna och Alfred Swahn herrarna och duellen var otroligt jämn men Isabell fick lite problem med att få ner sista pricken så Alfred drog längsta strået och kunde springa i mål och få den åtråvärda pokalen. Resultaten kan man studera under tävlingsfliken.

SM i Sollefteå står för dörren och där har vi ett stort gäng med juniorer med samt både Jesper Nelin och Annie Lindh tävlande i seniorklasserna. På ungdomssidan är det i år lite tunt från vår region men vi hoppas att de som är där får en kul och härlig tävlingshelg, vi håller tummarna för er allihopa.

16 deltagare kommer ge sig  in i värsta och bästa äventyret då Äventyrshelgen startar 31 augusti. En lång strapatsfylld vandring som har sin början vid Tomtabacken 377 meter över havet och därmed högsta punkten i södra Sverige väntar ungdomarna. Äventyrshelgen är ett samarrangemang med Smålands Skidförbund och det är tredje året som vi arrangerar detta äventyr ihop.

Ska det bli deltagarrekord igen vid Höstrulleträffen som Hestra IF arrangerar den 7 september?  Möjligheten finns då det är många nya skidskytte-föreningar i närområdet och som då får möjligheten att för första gången prova på en tävling. Vi hoppas få träffa på många nya spännande människor här.

Helgen 21-22 september är det östgötarna som arrangera två tävlingar och dessa är också de sista på årets sommar-cup. Den 21 september är det springskyttetävling i Söderköping och den 22 september anordnar Kimstad en rullskidskyttetävling. Vi hoppas på stort deltagande under bägge dagarna och här är det läge att även klubbar från region öst kommer på besök.

Nyheter från SSSF är att en ny generalsekreterare är utsedd men jag har inget namn ännu på denna personen. Detta gör kanske att vi får se nuvarande GS lite oftare på våra arrangemang vilket vi ser fram emot.
Under SM helgen är det också SSSF årsmöte och vi hoppas att de syd klubbar som är där även deltager på detta.

Allt gott

Jörgen Larsson
Ordförande

Skribent: Jörgen Larsson
E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Region Syd
Ingemar Arwidson, Påskarp Sörgården 1
571 92 Nässjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info