Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev januari

31 JAN 2020 16:54
Hej,
Här kommer information om senaste nytt och vilka aktiviteter vi har att se fram emot framöver.
 • Skapad: 31 JAN 2020 16:54

 • Vintern har som ni alla vet inte varit någon vinter vilket har ställt till det för oss skidåkare men ännu finns det hopp om en bra avslutning för årstiden. Många har därför åkt till våra grannregioner för att tävla och deltagarrekord blev det i GDV-cup som anordnades i Mora 26 januari. Mycket beroende på att det var många sydare på plats.
 • Många av de som tävlat har gjort bra ifrån sig och hamnat högt på resultatlistorna vilket visar på att vi i syd inte bara utvecklas med antal utövare och föreningar utan även idrottsligt. Men det är inte endast resultaten som är glädjande utan även att det finns fler och fler klubbar representerade på tävlingarna.
 • Två nya föreningar har fått medlemskap i Skidskyttet och dessa är Ulricehamn IF och Karlskrona SOK. Vi hälsar dem varmt välkomna och hoppas de får en rivstart med sin nya verksamhet.
 • Riksfinalen anordnas 15 – 16 februari vilket jag hoppas ingen missat eftersom vi har skickat ut information till alla våra föreningar. Vi hoppas på rekorddeltagande från syd och just idag ser det mycket positivt ut på deltagarlistan. Anmälan att ingå i vår trupp går ut 2020-02-04. Är detta något helt nytt och ni önskar få mer information så skicka ett mail till This is a mailto link
 • SM för ungdomar och juniorer kommer genomföras 20 – 22 mars i Sollefteå och även till denna skidskyttehögtid hoppas vi på att många av våra utövare anmäler sig till. Mer information kommer.
 • Utbildningshelg kommer vi ha den 18 – 19 april i Nässjö. Det kommer hållas en Steg 1 utbildning och vi håller på att se vilka mer behov som finns som vi samma helg kan tillgodose. Har ni några särskilda önskemål om utbildning så skicka detta till This is a mailto link.
 • Skidskytteforum kommer i år hållas 16 – 17 maj i Östersund
 • Årets höjdpunkt är ju enligt mig vårt Årsmöte då vi sydare samlas för att ha gemenskap, glädje och motion. Detta kommer ske den 23 – 24 maj på ännu hemlig ort. Boka in helgen och håll utkik efter mer information som kommer om detta.
 • Utvecklingsgruppen som denna säsongen består av ungdomar födda 2004 samlades senast under höstlovet på Idrefjäll där man genomförde ett snöläger. Under tävlingssäsongen har inga träffar anordnats men det kommer att ske under våren. Nästa årskull som består av ungdomar födda 2005 kan göra sig klara inför uppstarten i sommar.
 • SSSF kommer anordna ett ungdomsläger i Idrefjäll 5 – 9 juli och riktar sig till alla skidskyttar födda mellan 2004 – 2008. Schemat som jag fått snegla på ser fantastiskt roligt och inspirerande ut, tänk om man ändå varit född under dessa åren.
 • Vi vet inte ännu om det blir något nybörjarlägret som anordnats i Nässjö under de senaste åren helgen innan midsommar. Vi hoppas och arbetar på en fortsättning.

 

Vänligen

Jörgen Larsson

Ordförande
Skidskytte Regions Syd

Skribent: Jörgen Larsson
E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Region Syd
Ingemar Arwidson, Påskarp Sörgården 1
571 92 Nässjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info