Hoppa till sidans innehåll

Racereport Kimstadkampen

20 MAJ 2016 11:17
I lördags gick startskottet för första deltävlingen av Syd Cup Run, där Kimstad GoIF stod som arrangör. Kylan höll ett hårt grepp om alla vid Krokhagens IP och både mössor och vantar kröp fram. Trots detta var humöret på topp och klubbgemenskapen värmde över gränserna.
  • Skapad: 20 MAJ 2016 11:17

 

Nytt för i år var att 10-11-åringarna fick skjuta på liten prick istället för stor, vilket gjorde det hela lite svårare än vanligt för yngsta tävlingsklassen men alla kämpade väl i sitt eget tempo trots en och annan straffrunda.
 
I klass 12/13 var spänningen olidlig både för tjejerna och killarna. Den som ledde ena varvet blev omsprungen under nästa varv. Det är just det som gör denna sport så unik att vad som helst kan hända. Den supersnabba springskytten kan ha övertaget i löpningen men bomma i skyttet och tvärtom när tävlingsnerverna sätter in. Lite darr på avtryckaren räcker för att tappa focus. Den enda i tävlingsklasserna som ändå hade nerverna under kontroll och lyckades skjuta fullt denna dag var Henrik Fladrich från Kimstad. Imponerande!
Klasserna 14/15 och 16/21, de mer erfarna ungdomarna som nu varit med på flera tävlingar och börjar få rutin. Snyggast målgång hade Hjalmar Gedda från Landehof som efter att ha kastat sig över mållinjen i en slutspurt rullade nerför en lång grässlänt ner på fotbollsplanen bredvid. En landning med stil! 
Så kommer vi till tävlingsklass 22- ...som mig veterligen inte innehöll någon 22-åring (?) (rätta mig om jag har fel) utan snarare 35+... Detta verkar ha varit den viktigaste tävlingsklassen för dagen där det tävlades man mot man, på blodigt allvar. Har aldrig sett en så taggad "gubbklass"!
Öppna klasserna, ni var så grymma! Störst hejarklack för dagen hade Sara Norling, ungdomscoach för Kimstadsungdomarna, som bestämde sig för att tävla 30 minuter innan startskottet gick. Inte konstigt ungdomarna jublade när hon kom in på upploppet mot mål.
Allt gick mig veterligen felfritt och smidigt under hela dagen. Inga missade straffrundor, inget större strul med magasin eller vapen som inte gick att lösa snabbt och viktigast av allt, ingen sprang vilse i skogen!
Efter prisutdelningen avslutades dagen och alla klubbar åkte hem, med en förhoppningsvis härlig dag i bakfickan trots kylan.
Tack till Boxholm, Nässjö, Landehof och Forserum för att ni kom och tack till er som ställde upp som funktionärer! Nästa gång hoppas vi få med flera nya klubbar från Östergötland, men de kände sig inte riktigt redo för tävling ännu mot dessa "elitklubbar" som tävlat både i Riksfinal och SM.
Nu laddar vi inför nästa deltävling 2 i Ätran om två veckor.
KK07
KK01
KK10
KK03

 

Skribent: Monica Törnqvist

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Region Syd
Ingemar Arwidson, Påskarp Sörgården 1
571 92 Nässjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info