Hoppa till sidans innehåll
Foto: HAKAN PETTERSSON

Riksfinalen

25 FEB 2019 21:36
I år gick riksfinalen av stapeln på Snöå skidstadio arrangerat av Dala Järna Idrottsklubb. Det var 21 ungdomar som tävlade för Region Syd i klasserna DH 12-13 och DH 14-15, kul att det var så många med!
  • Skapad: 25 FEB 2019 21:36

Lördagen bjöd på mulet väder och två tävlingar, sprint med ski-cross hinder och stafett. Alla kämpade på bra även fast vissa hade det lite kämpigare på vallen. Martin Höiby i H 14-15, som annars tävlar för Landehof, lyckades bäst och tog en tredje plats. Bästa skytt blev Henrik Fladrichi H 14-15 från Kimstad som bara sköt en bom. Sofia Tunesson gjorde också en bra insats och kom på femte plats med fyra bom i D 14-15. Alla kämpade på bra och alla hejade på varandra.

Martin Höiby


Regionen hade tre stycken "hela" stafettlag och tre mixade lag tillsammans med andra regioner så att alla kunde få vara med och köra. Det laget som lyckades bäst då var lag Knölsvan, som bestod av Ida Hellquist, Albin Fransson, Sofia Tunesson och Martin Höiby som kom på en åttonde plats. På tolfte plats kom ett mixlag från syd med bara killar, och i det laget körde John Händel, Alfred Swahn, Sebastian Pettersson och Oliver Versterlund. Lag Utter, kom på en femtonde plats och de som körde i det laget var Emma Bengtsson, Olle Gedda, Clara Styrenius och Axel Wernesson. Det tredje laget var lag knubbsäl som bestod av Tilde Strid, Nils Fornander, Felicia Strömquist och Henrik Fladrich. Linus Fridell kämpade på jättebra i sitt mixlag som det bara var två personer i.

På söndagen var det soligt väder och distans som stod på schemat. Det var även väldigt varmt och snön var ganska lös. De som sköt bäst inom regionen var Alfred Swahn och John Händel i H 12-13, Morgan Pettersson H14-15, Clara Styrenius och Sofia Tunesson i D 14-15 som alla hade tre bommar var av 15 skott, och har man bra skytte och åker snabbt så hamnar man längre upp i resultatlistan! Sofia tog hem silvret med endast två tiondelar till första platsen! Martin gjorde det bra igen och tog en fjärde placering med sex bom totalt.

Martin Höiby blev uttagen till landskamp mot Finland och Sofia Tunesson blev uttagen som reserv.

Sofia Tunesson

Skribent: Alice Pettersson
E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Region Syd
Ingemar Arwidson, Påskarp Sörgården 1
571 92 Nässjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info