Hoppa till sidans innehåll

Riksfinalen 2016

15 FEB 2016 21:50
Skidskytte Regions Syd har precis medverkat i den största ungdomstävlingen i skidskytte som finns i Sverige där ungdomar från hela landet samlas under en helg och tävlar och har kul tillsammans
  • Skapad: 15 FEB 2016 21:50

Riksfinalen är ett evenemang som arrangeras en gång per år och där skidskyttar i åldrarna 12 – 15 år från Sveriges sju skidskytteregioner samlas för att tävla mot varandra regionvis och där den region som får högst poäng får lyfta den stora bucklan i skyn.
Stafett starten
Under lördagen tävlade man i två discipliner, på förmiddagen avgjordes sprinttävlingen där man åkte en kort bana med två skjutserier. Banan hade även några olika utmanande teknikdelar som skulle göra som t.ex. backportar och slalom vilket gjorde det extra spännande. På eftermiddagen avgjordes så den så prestigefulla stafetten där Skidskytte Region Syd mönstrade hela fem lag som tampades både mot de andra regionernas lag men även mot varandra. Skidskytte Syd presterade bra i bägge tävlingarna och placerade sig som fjärde regionen inför söndagens avgörande distanstävling.

skjutvallen

Distanstävlingen innebär längre och fler sträckor att åka skidor på men också fler skytten där varje bom ger tidstillägg istället för straffrundor. Alla presterade bra i skyttet vilket gjorde att många fick framskjutna placeringar och man befäste sin fjärdeplats. Vann Riksfinalen gjorde Skidskytte Gävle-Dala Regionen.
Alla i truppen är bra skyttar och presterade bra på skjutvallen under tävlingarna och med lite mer fart i skidåkningen så är de med i toppen och slåss även mot de mer erfarna skidskyttarna i norr.

Brother in arms

 

Tack alla som ställde upp som ledare för vår trupp, utan er hjälp skulle vi inte kunnat vara med.

 

//Förbundskaptenen

Skribent: Jörgen Larsson

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Region Syd
Ingemar Arwidson, Påskarp Sörgården 1
571 92 Nässjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info