Hoppa till sidans innehåll

Skidskytte i Knalleland

20 MAR 2017 07:44
Under helgen har det knallat rejält av ljudet från skidskytteluftgevären som använts flitigt i textilstaden Borås där Hestra IF och Borås SK stod som värdar för en mycket uppskattad skidskyttefest.
  • Skapad: 20 MAR 2017 07:44

Nåja, vad är väl en skidskyttehelg i Borås..? Den kan vara dötrist och långtråkig och alldeles... alldeles underbar!
Ja, något sådant kan man beskriva hur helgen varit i knallarnas stad Borås.

Under lördagen hade Hestra IF bjudit in till skidskytteaktiviteter på deras anläggning strax utanför Borås på vägen mot Alingsås. En strålande sol på en klarblå himmel välkomnade alla deltagarna som var taggade att få prova på skidskytte på Hestras fina konstsnöanläggning. Inbjudna var även Borås GIF som kom med en gäng barn och vuxna med skidorna i högsta hugg. Under dagen fick alla deltagarna uppleva skidskyttets själ genom en förenklad sprint där man fick möjlighet att bekanta sig med vapen och skyttet. Efter en välbehövlig lunch i klubbstugan så var det dags för parstafett tävlingen där lotten hade bestämt vilken parkompis man skulle tävla med. I de fem rafflande heaten där alla gav järnet runt en liten bana på stadion fick man verkligen se att den där lille med hornen var med som alltid när ära och berömmelse står på spel. Arrangemanget var mycket uppskattat och lyckat och där många fick sug om att få utöva mer skidskytte.

Borås Biathlon Race var namnet på skidskyttetävlingen som genomfördes under söndagen och som var den första i stadens historia. Skidstadion i Borås var arenan där tävlingen genomfördes och där Borås SK håller till med sin stora skidverksamhet. Tävlingen arrangerades tillsammans med en längdskidtävling vilket medförde att de flesta längdskidkubbarna i Västergötland var på plats så totalt under dagen var det gissningsvis runt 170 tora och små från 20-talet klubbar som deltog en eller bägge tävlingarna. Under dagen hade alla som var nyfikna på skidskytte möjlghet att få prova på genom roliga akitviteter där det gällde att träffa mitt i pricken och många tog vara på möjligheten 

Att det finns en stor nyfikenhet på skidskytte blev vi verkligen medvetna om under helgen där många uttryckte att detta var jättekul och att man ville börja träna skidskytte. För oss är utmaningen nu att kunna möta det sug vi skapat genom att hjälpa till att starta upp skidskytteverksamhet i de västgötska föreningarna. 

Vill tacka familjerna Fransson och Beronius från Boxholm-Ekeby samt Henric Andersson och Hans-Jörgen Hansson för det värdefulla hjälp som de bidrog med under våra aktiviteter i helgen,

Bilder från helgen

Hestra

Hestra

Hestra

Hestra

Hestra

Hestra

Hestra

Hestra

Skidstadion

Skribent: Jörgen Larsson
E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Region Syd
Ingemar Arwidson, Påskarp Sörgården 1
571 92 Nässjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info