Hoppa till sidans innehåll

Allt om Sommarlägret i Kimstad

23 AUG 2016 07:24
  • Uppdaterad: 08 FEB 2017 22:23

Vilken fantastisk lägerhelg det blev i Kimstad när ”Biathlon Summer Camp 2016” gick av stapeln 19-21 augusti. Medverkande skidskytteklubbar från Region Syd var Nässjö, Landehof, Boxholm, Söderköping och Kimstad med ca 35 ungdomar mellan 10-16 år. Speciellt roligt att få välkomna nybörjarklubben Söderköping in i skidskyttefamiljen!
Samarbete
Fredag kväll samlades alla för inkvartering på en skola i närheten av idrottsanläggningen. En trevlig grillkväll med efterföljande tipspromenad och kluriga frågor var startskottet för detta sommarläger. Härlig gemenskap och glada skratt.
Invigning
Lördag morgon hölls invigning av den nyasfalterade rullskidslingan vid Krokhagens IP. Kommunalrådet Lars Stjernkvist invigde skidskyttearenan och höll tal tillsammans med Jörgen Larsson, ordförande för Region Syd. Självklart fick alla ungdomar vara med och klippa bandet.
Ordförande
Direkt efter invigning kördes dagens träningspass igång med skytte, löpning, styrka och rullskidåkning. En intensiv och tuff dag för våra ungdomar men de kämpade alla väl, både erfarna lägerdeltagare och nybörjare.
Lördag kväll samling för intag av mat, rolig utomhuslek följt av en klurig korsordslek. Ett riktigt hjärngympapass!
Skytte
Söndagen bjöd på lägrets kanske tyngsta träningspass i form av löpning och fotboll i en mosse, där en och annan sko sjönk ner i dyn… Efteråt följde ett välförtjänt bad med kläderna på för de som orkade lyfta ben och armar efter mossträningen. Alla ungdomar såg ganska möra ut när de återvände till idrottsanläggningen igen men orkade ändå genomföra den sista aktiviteten för dagen, en busig stafett där styrka, balans och samarbete var a och o.
Trötta men nöjda ungdomar och föräldrar lämnade lägret på söndagseftermiddagen för hemfärd i sommarvärmen.
Stort tack till alla ungdomar som medverkat på lägret och vuxna från alla klubbar, som hjälpt till på ett eller annat sätt. Vi kommer gärna tillbaka till Kimstad igen!
Skribent:  Monica Törnkvist
E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Region Syd
Ingemar Arwidson, Påskarp Sörgården 1
571 92 Nässjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info