Hoppa till sidans innehåll

Allt om Västervikslägret

29 JUN 2015 17:37
Västervik, för många är detta förknippat med sommar, festival, strand, klippor och hav och hit hade vi förlagt ett läger för skidskytteungdomar. Västervikslägret firade 50 år men för oss var detta premiären.
  • Skapad: 29 JUN 2015 17:37

Tänk er 500 barn och ungdomar som under en långweekend samlas i slutet på juni i Västervik där det ges möjlighet att få känna glädje, samhörighet, inspiration och utmaningar i idrottandet.

IMG_3154

För första gången var skidskyttet representerade på detta läger där annars ungdomar från längskidåkning, fotboll och orientering sedan innan funnits med som idrotter. Ett antal skidskytteungdomar hade under torsdagen tagit sig till Ludvigsborgsskolan där de skulle inkvarteras, Sofia Domeij tillsammans med de andra ledarna Annie Lindh och Emma Höglund hälsade dem välkomna medan Geir Flaa förberedde första träningspasset, skjutteknik. Skyttet utfördes med luftgevär vid ett industriområde någon km från skolan och hit tog man sig med rullskidor.

DSC_0152

DSC_0198

 

Tillsammans med längdskidåkarna genomfördes några tuffa pass med intervaller och staffetter på stranden samt styrka och spänst på idrottsplatsen. Samarbetet med längdskidåkarna var verkligen lyckat och mycket positivt där vi har mycket gemensamt i våra idrotter.

IMG_3206

 

Men det var inte enbart tuffa och hårda träningspass under lägret för det fanns även plats för avkoppling och gemenskap. Paddla kajak i skärgården en sommarkväll är ju inte fy skam och att vara med i ett karnevaltåg tillsammans med alla andra idrottsungdomar var verkligen kul.

DSC_0209

 

Premiärgänget från skidkyttet var jättenöjda med lägret och någon utbrast att det var bästa lägret hittills.

Tack till Sofia, Emma, Annie och Geir som var med och tränade, inspirerade och motiverade ungdomarna. tack även till Smålandsidrotten som arrangerar ett sådant här toppen arrangemang varje år.

See you next year in Västervik!

IMG_3240

Skribent: Jörgen Larsson

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Region Syd
Ingemar Arwidson, Påskarp Sörgården 1
571 92 Nässjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info