Hoppa till sidans innehåll

Första tiden på ett skidskyttegymnasium

09 DEC 2016 07:05
Hur är det att börja på skidskyttegymnasium och bo långt hemifrån? Sandra Bergqvist ger oss hennes bild av detta och en god inblick i vardagen som skidskytteelev på Torsby skidskyttegymnasium.
  • Skapad: 09 DEC 2016 07:05

Hej!

Här kommer lite hälsningar från mig i norr J

Nu har det gått ungefär 4 månader sedan jag började på skidskyttegymnasiet här i Torsby. Det betyder alltså att jag snart gått halva ettan! Tiden har gått väldigt fort och jag ångrar verkligen inte en sekund att jag började här, även om det har varit lite kämpigt emellanåt.

Det var väldigt mycket i början och jag blev tvungen att ta ett väldigt stort ansvar. Jag fick städa, tvätta, handla, laga mat, plugga, hinna till skola/träning och allt sådant helt själv, vilket jag nästan aldrig hade gjort innan. Eftersom att jag går natur också så blev det direkt väldigt mycket plugg, vilket jag knappast hann med mellan alla träningspass. Det var nog inte förrän i mitten av oktober som jag kom in i alla rutiner med träning och skola, men nu när jag väl kommit in i allt så känner jag verkligen att jag ändå gjorde rätt val.

Träningen har gått mycket bättre än vad jag hade förväntat mig. Jag har gjort stora framsteg, både inom skyttet och skidåkningen och jag känner själv att jag har utvecklats otroligt mycket både fysiskt och psykiskt. Innan jag började här så trodde jag inte att jag skulle klara av mängden träning, men med en bra sommarträning som grund så har jag klarat av det väldigt bra. Jag har dock dragit på mig två förkylningar sedan jag började här och den senaste höll i sig i flera veckor. Det kan nog bero på att det blev ett så stort steg från den träning jag hade förra säsongen till den som har varit nu. Det kan även bero på att jag vilade för lite och att jag inte skötte kosten helt.

Jag blev väldigt omhändetagen direkt när jag började här och jag har verkligen skaffat mig vänner för livet. Vi har alltid kul på träningarna, även om vissa pass är roligare än andra ;) och det är nog svårt att hitta bättre tränare än vad vi har.

Jag är väldigt taggad på säsongen 16/17 och jag hoppas och tror att den kommer bli den bästa hittills! Jag ska försöka köra så många tävlingar som jag kan, men jag hoppar dock över de första tävlingarna nu i Piteå. Mina första stora tävlingar för säsongen blir antagligen swe-cup 3-4 i Sollefteå 14-15 januari.

Jag hoppas även att det är fler från skidskytte-Syd som kommer gå i mina fotspår och börja på ett skidskyttegymnasium. Jag vet att det är många unga i regionen som har möjlighet och motivation till det så ni får se till att träna hårt och tävla så mycket ni bara kan kommande säsonger så att ni också kommer in här när ni blir 16 år. Det är ett stort steg att flytta så långt hemifrån, men jag kan garantera att det är helt klart värt det! Om ni är det minsta tveksamma så tycker jag ändå att ni i alla fall ska ta chansen och skicka in er ansökan. Jag vill också passa på att säga att om ni går i åttan/nian och har funderat på att söka till ett skidskyttegymnasium så får ni gärna komma och praoa hos mig en vecka. Det kan vara nyttigt att få testa på och se om det verkligen är något man vill hålla på med i fyra år.

 

Mvh/ Sandra Bergqvist, Boxholm-ekeby sk

Skribent: Jörgen Larsson
E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Region Syd
Ingemar Arwidson, Påskarp Sörgården 1
571 92 Nässjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info