Hoppa till sidans innehåll

Hemmaskottet, en formidabel succé!

25 MAJ 2020 23:41
Vad gör man när det inte finns några spännande regionstävlingar att åka till? Jo då låter man tävlingen komma till föreningen.
  • Skapad: 25 MAJ 2020 23:41

När snön smält bort knäpper skidskyttarna av sig skidorna och tar istället på sig löparskorna när man ska tävla. Men vad gör man när det kommer en Corona och förstör alla möjligheter att mötas och tävla tillsammans? Jo, då ser man till att dela upp tävlingen och genomföra denna ute hos varje skidskytteförening sedan sammanställer man resultatet och så får man en regionstävling ändå där man kan mäta sina krafter mellan föreningarna.

”Hemmaskottet” arrangerades under helgen och hela 100 stycken deltagare från tiotalet klubbar genomförde springskyttetävling på hemmaplan. En formidabel succé utropar region syds ordförande Jörgen Larsson! Detta kommer vi se mer av i sommar konstaterar han mycket nöjt. Och han passar på att även utmana alla andra skidskytte regioner till ett nationellt ”Hemmaskott”

Den briljanta idén till ”hemmaskottet” kommer från en av regionens främsta skidskyttar, Annie Lindh vars hemmaklubb är Hallby SOK men som idag tävlar för Finnskoga och hör till eliten i Sverige. Hon vet vilken stor betydelse tävlingen har och är det man ser fram emot under alla de timmar man tränar i ur och skur.

Tävlingen går till så att man försöker anordna någorlunda jämförbara förhållanden på de olika orterna gällande banlängder och lutningar. Sedan startar man i sina klasser som vanligt för att sedan slås ihop med alla de andra föreningarnas resultat. Enkelt och kul.

Resultaten för ”Hemmaskottet” finns på skidskytte regions syds hemsida under tävlingar 

Skribent: Jörgen Larsson
E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Region Syd
Ingemar Arwidson, Påskarp Sörgården 1
571 92 Nässjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info