Hoppa till sidans innehåll
Foto: Håkan Pettersson

Höjdarläger på Höglandet

21 JUN 2015 18:41
BIATHLON SOUTH SUMMER CAMP 2015 kommer vi att minnas länge för under hela våren och försommaren hade det regnat och varit kallt men vid lägerstart kom sommaren på besök.
  • Skapad: 21 JUN 2015 18:41

För tredje året i rad anordnades ett skidskytteläger i Lövhult strax utanför Nässjö öppet för alla barn/ungdomar som under några sommardagar när precis skolan slutat kommer för att träna och umgås med likasinnade.

IMG_0186

Årets läger var fullt och vi hade 34 stycken deltagare från mestadels Region SYD men också riktigt kul att Region Öst hade med några ungdomar. Alla inkvarterades på vandrarhemmet som ligger precis intill träningsanläggningen och med hjälp av föräldrar från Kimstad fick alla riktigt gott käk.

Två skidskyttekonsulenter (Emmelie och Micke) från förbundet hade fått den stora äran att få träna våra ungdomar men det var fler ledare från Regionen som var med och instrurerade och inspirerade alla deltagarna.

P6132596 (1280x960)

Alla deltagarna delades in i tre träningsgrupper som i alla passen roterade mellan de olika momenten, det var naturligtvis en hel del skytte men också rullskidsåkning på den fina 5 km långa asfaltsslingan, myrfotboll, styrka/spänst och löpträning.

IMGP6758

Mellan passen passade alla på att svalka av sig i den lilla skogsgölen som ligger intill och den blev favorittillhållet för alla under lägret för här hade vi grill coh femkamp samt mycket andra roliga aktiviteter.

IMGP6687

 

Nu efter att det gått några dagar sedan lägret avslutades minns man med gädje alla kämpande ungdomar som träffar nya kompisar och har kul ihop men också alla föräldrar och ledare som tillsammans hjälps åt att göra lägret till en fullträff i många bemärkelser, vi har verkligen blivet en skidskyttefamilj SYD.

Att vädret hjälpte till att göra lägret minnesvärt var grädden på moset.

Vi längtar redan till nästa år!

IMGP6749

 

Skribent: Jörgen Larsson

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Region Syd
Ingemar Arwidson, Påskarp Sörgården 1
571 92 Nässjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info