Hoppa till sidans innehåll

Höstträffen på Höglandet

21 OKT 2016 20:55
Höstträff = Kulträff, bättre än så här kan det inte bli.
  • Skapad: 21 OKT 2016 20:55

Dryga 70 deltagare från 9 skidskytteföreningar tillhörande region syd samlades i helgen vid motionsanläggningen Lövhult. Under två dagar gavs här möjlighet att få nya kunskaper och erfarenheter genom olika utbildningar och aktiviteter som arrangerades. Men det som nog de flesta tycker är mest kul är att få träffas mellan de olika föreningarna för det är många som funnit goda kamrater hos de andra föreningarna vilket har gjort att sammanhållningen inom skidskytteregionen är god.

Under lördagen ägnade de flesta ungdomarna sig åt att skjuta in sina vapen inför söndagens precisionsskjutning samt åt den spännande patrulltävlingen. I denna tävling delades deltagarna in i små grupper och med en kartas hjälp skulle de orientera till de fem olika kontrollerna som fanns utmed banan, vid dessa kontroller skulle olika aktiviteter utföras vilka medförde antingen avdrag eller tilläggsminuter på totaltiden. Lyckligtvis kom alla grupper i mål utan incidenter och efter en välbehövlig dusch väntade den stundande kamratmiddagen där bl.a. prisutdelningar skulle ske.

 

Under dagen hade även Nässjö SKI ledaren Geir Flaa fått mottaga utmärkelsen som Årets Eldsjäl inom regionen.

Nämnas bör att fyra Syriska tjejer som deltar i ett integrationsprojekt hos Nässjö SKI var till stor hjälp på lägret som värdinnor, de hjälpte till med att servera mat men såg också till att alla som hade ork på kvällen fick lära sig hur man dansade orientalisk dans. Även de fick en lektion i våra traditionella danser som t.ex. små grodorna och alla skrattade och hade en riktig god stund tillsammans.

Söndagen inleddes med en tävling i precisionsskytte, fyra serier med fem skott i varje serie skulle avlossas och resultatet grundades i antalet träffar. Det rådde tuffa förhållanden i den byiga vinden som rådde på skjutvallen men trots detta var det många som presterade bra och två stycken sköt fullt hus, den ena av dessa var Adam Fornander från Forserums SOK.

 

Efter lunch anordnades en lättsam par-stafett där man lottat ihop lagen som bestod av både barn och vuxna blandat. I olika heat sållade man till slut fram de lag som skulle springa final. Tävlingen var spännande och oviss ända fram till mållinjen för även om man är en duktig löpare så kunde man tappa allt genom några bommar på skjutvallen vilket resulterade i ett antal varv i straffrundan.

 

Efter finalen var det prisutdelning och dags att säga farväl för denna gången, nu väntar förhoppningsvis en lång och härlig snösäsong där man återigen komemr träffa varandra på olika tävlingar.

Inom skidskyttet så är förbrödringen mellan de aktiva en viktig del och något som uppmuntras.

Skribent: Jörgen Larsson
E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Region Syd
Ingemar Arwidson, Påskarp Sörgården 1
571 92 Nässjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info