Hoppa till sidans innehåll
Foto: HAKAN PETTERSSON

Information om våra tävlingar och Riksfinalen

16 JAN 2019 21:33
Inte många dagar kvar till VM, Oj vad tiden går fort men det finns lite andra aktiviteter som kan var nog så spännande och roliga. Så här kommer information om våra tävlingar och Riksfinalen.
  • Skapad: 16 JAN 2019 21:33

I Region Syd arrangerar några föreningar skidskyttetävlingar som alla ingår i vår vintercup, SydCup-Ski. Ett av syftena med dessa tävlingar är just att deltagarna ska just tävla mot varandra och däri få de erfarenheter detta ger med allt vad det innebär med skytte och skidåkning. MEN dessa tävlingar för med sig mångt mycket mer positiva saker som man har stor nytta av i sitt eget utövande eller i den verksamhet man själv bedriver. Om man själv är närvarande förstås.

  • Man knyter viktiga kontakter.
  • Man får nya kunskaper.
  • Man får nya vänner.
  • Man får erfarenheter.

Detta är några bra saker som man får helt gratis och som gör att man själv och klubben växer och inspireras.

I Skidskytte Syd är vi idag 15 aktiva föreningar och min önskan är att se deltagare/ledare/föräldrar från alla dessa föreningar på någon av vinterns tre tävlingar. Det finns en klubbkamp för varje säsong där man räknar på antalet deltagare, placeringar och starter. Kimstad Goif har vunnit denna varje gång, det är dags att den sviten bryts nu.

Det finns alltid vid våra tävlingar en ”Öppen klass” där man har möjlighet att prova på en skidskyttetävling utan krav på prestation och tider. Den är öppen för alla åldrar så jag bjuder in er som är nyfikna på hur det kan vara att komma inåkande på skjutvallen och dra en serie.

 

Nästa tävling är nu på söndag 20 januari i Nässjö, sista anmälningsdatum är imorgon den 17 januari. Mer info hittar ni här https://www.nassjoski.se/Arrangemang/nassjobiathlonrace2019-01-20/

Kimstad kommer ha en tävling men inte bestämt datum ännu.

Hestra IF (Borås) kommer ha en tävling den 10 mars.

Riksfinalen 2019, årets stora mötesplats inom skidskyttet för ungdomar födda 2004 – 2007. Evenemanget kommer nu arrangeras av Dala Järna IK vid Snöå skidskyttestadion 23 – 24 februari. Arrangören kommer att erbjuda paketlösning för aktiva och ledare med logi och mat (frukost och middag) och man jobbar på att man även ska kunna erbjuda lunch vid arenan. Upplägget är sprint och stafett på lördagen och distans på söndagen.

Skidskytte Syd har under de två senaste åren kommit på tredje plats i denna regionstävling där de sju regionerna ställs mot varandra. Vi har kanske inte varit den regionen som haft flest placeringar men jag tror vi varit den som har haft med oss flest deltagare vilket också räknas in i slutresultatet. Hittills har det kommit in 18 st. ungdomar som vill med från vår region samt 11 ledare MEN vi vill bli flera, vi vill vinna Riksfinalen i år!! Vi (Skidskytte Region Syd) har alla tidigare år gått in och betalat boende/kost samt anmälningsavgifter och har som målsättning att göra så även i år. Vi kommer även se vilka möjligheter som finns att resa tillsammans vilket är trevligare både för oss och miljön.

Inbjudan från arrangören kommer allra senast under nästa vecka på SSSF hemsida och på vår Facebook grupp ”Skidskytte Region Syd - Forum”

Jag inbjuder ungdomar/ledare/föräldrar från alla våra föreningar att följa med oberoende av erfarenhet och kunskap. Gemenskapen kommer i första hand och prestationen därefter.

Skicka ert intresse till This is a mailto link senast 3 februari så att vi får möjlighet att planera regionens resa och uppehälle.

Skribent: Jörgen Larsson
E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Region Syd
Ingemar Arwidson, Påskarp Sörgården 1
571 92 Nässjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info