Hoppa till sidans innehåll

Mitt i ett 22 km långt äventyr

20 AUG 2017 21:12
Skidskytte Region Syd och Smålands Skidförbund arrangerade under lördagen tillsammans Äventyrsdagen där ungdomar i åldern 12 till 15 år fick vara med om en riktig strapats.
  • Skapad: 20 AUG 2017 21:12

Målsättningen med Äventyrsdagen är att ge ungdomar som är aktiva i regionens skid/skidskytte föreningar en annorlunda och strapatsrik dag som ska ge gemenskap och stärkt självkänsla. Så med brinnande livslust och hissade segel kom deltagarna för en resa på främmande hav mitt i ett äventyr.

Dagen började med samling för alla på Ränneslätt i Eksjö där de helt ovetande deltagarna delades upp i jämnstora grupper. Grupperna blev sedan tilldelade mat och utrustning samt en ledsagare som de skulle komma behöva under dagen.

Äventyrsdagen inleddes med att grupperna skulle ta sig igenom en kilometerlång hinderbana med många tuffa hinder på tid. Tiden låg sedan till grund för i vilken ordning man sedan startade den 22 km långa äventyrsbanan som nu delgavs till grupperna genom en karta fylld med checkpoints. En efter en så startade så grupperna för att beta av de många stationerna i nummerordning och som ledde dem till målet i Lövhult, Nässjö 22 km längre bort. Vad kontrollerna innehöll var man ovetande om ända tills man kom fram till dem, det fanns de där man skulle leta efter en bokstav men också mer tuffa där man med all packning simmandes fick ta sig över en sjö eller lasta tunga cementsäckar i skottkärror och ta detta upp och ner för en lång backe eller kluriga som hur man får hela gruppen att endast ha max två händer och fötter i marken eller att skjuta precision med gevär. Att ta sig till fots mellan Eksjö och Nässjö är en bit även för tränade ungdomar så bränsletanken behöver fyllas på utmed vägen även för dessa, vid Norra Vixens norra strand fanns en checkpoint där man skulle stanna minst 30 min och laga mat på medtaget spritkök.

Så efter många timmars strapatser var målgången i Lövhult efterlängtad av alla och där väntade också en skön dusch som följdes av grillade hamburgare. Många upplevelser hade man haft om man lyssnade på de efterföljande samtalen mellan deltagarna och en efterföljare till Äventyrsdagen nästa år var något som de allra flesta önskade högt vilket ger ett bra betyg för arrangörerna som också tackade alla som på något sätt varit med och gjort denna dag möjlig.


Samling innan start på hinderbanan

Höga hinder fanns på vägen.

I början på dagen fanns fortfarande spänst i benen.

Ledsagaren Samuel manar på sin grupp som flera timmar senare var först i mål.

Vikten av att kunna ge en hjälpande hand fick man lära sig snabbt.

Det fanns många skatter (vokaler) i sjön att hitta.

Hmmm. Men kanske kan tolka bilden som om de börjar bli lite trötta men här gäller det att få hela gruppen att endast använda två händer och två fötter att nudda marken med.

Det fanns ett syfte med att samla bokstäver utmed vägen. bilda ett ord som handla om skidor och har minst 9 bokstäver.

Med målet i sikte.

Hela äventyret på kartan som deltagarna fick vid start. 22 långa tuffa kilometrar med utmaningar på vägen. 

Skribent: Jörgen Larsson
E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Region Syd
Ingemar Arwidson, Påskarp Sörgården 1
571 92 Nässjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info