Hoppa till sidans innehåll

Nässjö Skidskyttefestival

02 JAN 2017 07:33
Nyfiken på skidskytte? Då ska du åka till Nässjö och vara med på Nässjö skidskyttefestival Lördagen 4 februari. Den är speciellt tillägnad alla er, unga som gamla, som vill prova denna roliga sport!
  • Uppdaterad: 08 FEB 2017 22:23

På festivalen finns inga spärrar eller begränsningar, här får man möjligheten att själv testa på hur rolig och spännande det är. Vi har aktiviteter där du precis som på riktigt åker skidor, spelar ingen roll hur, för att ta dig in på skjutvallen och sätta fullt hus. Har du inga skidor så finns det aktiviteter där man ändå kan få en touch of Biathlon. Vi erfarna skidskytterävar kommer vara där för att hjälpa dig i skidspåren och på skjutvallen.

Winner

 Under lördagen kommer det  bjudas på ett hålligång hela dagen lång.  Vi kan erbjuda allt från adrenalinfyllda tävlingar till en god stund i ett vinterland. Har du svårt att komma ut till Lövhult så kommer det gå bussar hela dagen mellan Nässjö och Lövhults motionsgård.

shooting

OS-medaljören i skidskytte Tord Wiksten kommer under hela dagen lära ut allt om hur man träffar pricken med hög puls och en skrikande folkmassa bakom sig.

Tord Wiksten

"Fullt Hus" kommer finnas på plats, Skidskytte VM 2019 egen Roadshow som kommer ge dig massor med anledningar till att åka på ett skidskytte-VM som hålls i Sverige 2019.

VM2019

Ta med skidor, kälkar och pulkor om du har för du kommer få användning för dem. Vi har fixat med mat och underhållning för att du ska hålla humöret på topp. Vi har även fixat med många kul saker som kommer vara engagernande och intressanta för dig.

Dagen avslutas med ett sprakande fyrverkeri.

Nedan hittar du ett preliminärt program vilket kommer att uppdateras allt eftersom fram till festivalen. Under hela lördagen kommer det finnas olika aktiviteter och arrangemang som man när som helst kan ta del av. Det kommer även finnas mat och fika att köpa runt om på området.

Lördag 4 februari.
09:00.
 Bussen startar upp med körningarna mellan Nässjö och Lövhult, Den kommer gå varje halvtimme i vardera riktning. Var hållplatsen i Nässjö kommer vara är inte bestämt ännu.

10:00. Festivalen öppnar.

10:00 - 11:30 "Prova på" skidskytte. Start vid speakertornet. Här får man möjlighet att verkligen testa på hur det verkligen är. Det kommer finnas tre olika långa skidspår som alla tar dig in på skjutvallen där ett gevär väntar tillsammans med instruktörer som ger dig hjälp vid behov. Banorna är allt från ett par hundra meter till en km långa och du väljer själv vilken du vill åka. Du får åka skidor precis som du vill och kan. Ingen kostnad och ingen föranmälan.

12:30 -14:30 Precisionstävling. Här kommer man ha möjlighet att visa att man är en mästerskytt. Du kommer få skjuta två serier om fem skott i varje serie. Vi mäter träffarnas spridning för varje serie på papptavlan i mm. det två serierna summeras vilket ger ditt resultat. De fyra bästa får skjuta duell tillsammans med Tord Wiksten. Priser att hämta. Kostnad 20 kr per försök. Anmälan på plats.

15:00  Parstafetttävling. En rolig och adrenalinfylldfylld tävling där du och din parkamrat kommer åka skidor i en stafett. Ni kommer åka i heat om 10 lag där man i varje heat ska skjuta två gånger vardera, vid bom väntar straffrundan. Banan är kort och platt för att passa alla åldrar och färdigheter. All får åka minst två heat. Vi avslutar tävlingen med ett finalheat där de bästa paren gör upp om priset som bästa skidskyttepar. "The Stars of Biathlon 2017" Kostnad 200 kr per lag. Priser att hämta. Begränsat till Max 50 lag.

19:00. Pulkarace. Du kommer få tävla man mot man i en parrallelslalom backe där vinnaren går vidare i tävlingen medan förloraren åker ut. Till sist finns endast de två snabbaste kvar och gör upp om priset vem som är "King of the Hill" Kostnad 20 kr. Priser att hämta.

Ca. 20.30. Avslutning med stort fyrverkeri.

Anmälan till Parstafetttävlingen och Pulkarace sker genom att du skickar ett email till This is a mailto link där du anger vilken aktivitet det gäller.
För parstafetttävlingen anger du namn på laget. namn på deltagarna samt födelseår på dessa. Du betalar samtidigt 200 kr via swish 1235685060 eller BG 532-3142 ddär du yppger namnet på laget. Endast de lag som betalat kommer till start.
För pulkaracert anger du namn samt födelseår. betalning sker genom swish 1235685060 där du uppger deltagarens namn eller kontant på plats innan tävlingen börjar.

  

Skribent: Jörgen Larsson
E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Region Syd
Ingemar Arwidson, Påskarp Sörgården 1
571 92 Nässjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info