Hoppa till sidans innehåll

Nässjö skidskyttefestival Lördag

08 FEB 2017 20:54
Så var det avklarat, Sveriges första och därmed största skidskyttefestival. Skidskytte i södra Sverige har nog aldrig fått så mycket uppmärksamhet som det fick under gångna helgen. Många smålänningar hade hittat ut till vintersportpärlan Lövhult.
  • Skapad: 08 FEB 2017 20:54

Lördagens program var full med aktivteter där skidskytte var det genomgående temat. Över 75 personer i alla åldrar provade på hur skidskytte är som idrott och där fanns nog en del som träffades av hur kul skidskyttet är. Målbilden var att samla så många på så liten yta som möjligt vilket för en skidskytt kan vara svårt när det är snålblåst med snö i luften men det fanns många som trotsade vädret för att så träffa bl.a. Tord Wiksten. Parstafett tävlingen blev en rafflande tävling dör 25 par gjorde upp om att bli "Star of Biathlon". Efter en grundomgång som sorterade ut paren i A, B och C final så stod till slut ett ungt par från Östergötland som vinnare i tävlingen, Hanni och Sebastian från Boxholm fick ta emot stora pokaler samt entré biljetter till VM 2019.
Fullt hus i precisionskyttet var det ingen som sköt då det gällde att samla sina skott så tätt som möjligt. till final mot självaste Tord tog sig fyra ungdomar från kimstad där Alice pettresson visade vem som hade mest kyla när skotten avlossades.
Kvällen avslutades med Pulkarace och ett häftigt fyrverkeri.

Tack till alla som gjorde denna första festival möjlig, ingen nämd, ingen glömd. Tillsammans är vi starka och kan åstadkomma häftiga och spännande saker.

Skribent: Jörgen Larsson
E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Region Syd
Ingemar Arwidson, Påskarp Sörgården 1
571 92 Nässjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info