Hoppa till sidans innehåll

Nytt år med oändliga möjligheter.

10 JAN 2018 22:07
Hej och god fortsättning. Tänker här nämna lite vad som händer och sker inom regionen och vad som väntar runt hörnet.
  • Skapad: 10 JAN 2018 22:07

Regionen har under det gångna året anordnat och varit inblandad i en hel del evenemang och aktiviteter som har visat sig vara viktiga och bidragit till vår fantastiska sammanhållning. Vill härmed också passa på att tacka alla er som bidragit och bidrar till att barn och ungdomar på fler och fler orter har möjligheten att utöva skidskytte även i vår del av Sverige.

Södra Sverige är en stark längdskidregion med många bra föreningar med fin ungdomsverksamhet och alla Region Syds föreningar är i grunden föreningar med längdskidverksamhet som valt att komplettera med skidskytte. Detta har visat sig vara ett bra koncept för att öka möjligheten att få ungdomar att stanna kvar i våra idrotter. Jag hoppas på ett fortsatt gott samarbete med längd, ett uttryck för detta var det gemensamt arrangerade ”Äventyrsdagen” med Smålands skidförbund. Jag tror att samarbete och samförstånd kommer ge bägge idrotterna en betydande potential och styrka gentemot misstro och rivalitet.

Året har börjat snöfattigt vilket ställer till det för oss skidåkare. Men i skrivande stund ser skidskyttetävlingarna i Lövhult där RM hålls för första gången vara i hamn, bra jobbat Nässjö SKI. Vi hoppas givetvis på mer snö som ligger länge för att vi ska få ränta för all barmarksträning. Träningar och tävlingar blir ju mer intressanta helt enkelt med mer snö men detta är inget vi kan ta för givet längre. Därför har glädjande fler och fler föreningar satsat på att börja tillverka konstsnö för att ge människor möjlighet att glida fram i spåren. Kimstad Goif på östgötaslätten är en av dem och vars konstsnö kommer glädja många omkringliggande föreningar med, bra jobbat där.

Detta året ser ut att bli minst lika händelserikt som det förra med många aktiviteter och fler föreningar. Innan årsskiftet fick vi två nya medlemsföreningar, Ski Team Skåne och Halmstad Skidklubb, vilka vi välkomnar med stor famn. Förutom tävlingar så finns en hel del på planeringsstadiet där vi kan avslöja att både Nybörjarlägret i Nässjö och Serneke Biathlon camp finns med. Utbildningar är viktiga för att vi ska kunna utvecklas och breddas så planer finns att anordna en helg 17 – 18 februari. Äventyrsdagen som var en av mina höjdpunkter förra året finns även den med i planerna för i år. Så om ni bara håller koll på vår Facebook och hemsida så kommer där allteftersom serveras fram en bufé av aktiviteter och arrangemang.

Just do it

Jörgen
Ordförande  

Skribent: Jörgen Larsson
E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Region Syd
Ingemar Arwidson, Påskarp Sörgården 1
571 92 Nässjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info