Hoppa till sidans innehåll
Foto: HAKAN PETTERSSON

Reflektion från ordföranden.

10 MAJ 2017 06:49
Skidskyttesäsongen 2017 är över och det är dags att summera och reflektera alla de händelser som vår region varit med om.
  • Skapad: 10 MAJ 2017 06:49

Hej skidskyttevän

Skidskytte Region Syd kan lägga en framgångsrik säsong fylld av aktiviteter till handlingarna och jag som ordförande är mycket stolt över vad vi alla inom regionen åstadkommit. Jag vill passa på att tacka alla er som lagt ner tid för att ge andra möjlighet att kunna idrotta med något som är spännande och roligt vilket skidskyttet är. 

Först av allt vill vi inom Skidskytte Regions Syd tacka för våra sponsorers stöd för utan dessa skulle vi inte ha samma handlingsutrymme som vi idag har vilket skapat trygghet och tillväxt. Sponsorernas stöd är mycket värdefullt för oss och vår fortsatta utveckling mot de målsättningar vi har satt upp.

Jag kommer inte här ta upp alla de händelser som säsongen medfört  men jag ska försöka ge dig en koncentrat av allt det positiva som händer inom Skidskytte Syd.

Rent sportsligt så ser vi att regionens ungdomar blir allt bättre och om man jämför med andra regioner så har vi närmat oss rejält sett till placeringar på tävlingar. Riksfinalen som är skidskyttets stora ungdomstävlingar fick regionens åkare flera framskjutna placeringar där Hanni Beronius från Boxholm utmärkte sig med seger i sprinten. Regionens lag slutade på hedersvärd tredje plats med endast de två mycket starka skidskytteregionerna Jämtland/Härjedalen och Gävle/Dala före sig. Några av regionens aktiva har även deltagit i Swecup-tävlingar vilka är nationella tävlingar som samlar många landets skidskyttar i alla åldrar. Här vill jag lyfta fram Annie Lindh ursprungligen från Hallby, Jönköping men tävlade denna säsongen för Finnskoga. Denna junior har tagit ett rejält kliv framåt och krigar oftast om pallplaceringar, hon var med i det JVM lag som förbundet tagit ut och fick här tävla mot de bästa som finns i världen i hennes åldersklass. Lucas Höiby tävlande för Landehof, Göteborg  har också han kört bra på Swecup tävlingar med pallplatser i bagaget. I regionen har även det anordnats en hel del tävlingar på både barmark och snö som lockar fler och fler deltagare från regionen men vi har även haft besök från Danmark. Vi har två cuper som snurrar där den ena avgörs under vintersäsong och den andra under sommarhalvåret.

Tillväxten i Skidskytte Syd är mycket god och vi märker ett stort intresse för skidskytte från många av de längdskidklubbar som finns i Götaland. Vi arbetar aktivt med föreningsutveckling genom att anordna träffar, prova på aktiviteter och ha så kallade ”öppna klasser” på våra tävlingar. Det är inte bara barn/ungdomar som ska ha kul i spåren utan vi ser mycket positivt och stödjer aktivt att även äldre motionärer s.k. veteraner har samma möjligheter att vara aktiva inom skidskyttet, något som är tämligen unikt i Sverige.

Att vi saknar anläggningar där vi kan skjuta med krutvapen är fortfarande prekärt men även här arbetas det ute hos regionens föreningar på att detta ska ändras. Vår förhoppning är att det inom ett par år ska finnas åtminstone ett par ”riktiga” skidskytteanläggningar inom regionen vilket är nödvändigt om vi ska ha en fortsatt utveckling mot toppen. Det luftgevär som vi inom regionen använder idag i vår verksamhet kommer även i fortsättningen vara ett mycket viktigt redskap för att nå ut till barn/ungdomar och därigenom skapa den så viktiga bredden. Men för att nå toppen är det nödvändigt för våra äldre ungdomar/juniorer att träna och tävla med krutvapnet.

Kunskap är en viktig ingrediens för att nå framgång. Utbildningar och kurser har anordnats inom regionen för att skapa en stabil grund som vi bygger vår skidskytteverksamhet på. Då  vår kunskap och erfarenhet inte räcker till har vi lyckats anlita en norsk före detta landslagskvinna som under säsongen regelbundet hållet träningsträffar för en grupp ungdomar, vi hoppas detta kommer ge både inspiration och kunskap för deltagarna.

Lägerverksamhet är viktigt för att skapa samhörighet och gemenskap där många vänskapsband knyts, en del för hela livet. Under säsongen har Skidskytte Syd anordnat en hel del läger riktade mot olika målgrupper för att just skapa samhörighet men också ge inspiration och glädje att idrotta. Vår kronjuvel i lägerverksamheten är Serneke Biathlon Camp som anordnas i Göteborg för andra året innehåller mycket av glädje och inspiration. Här har Carl-Johan Bergman och Sofia Domeij verkligen hittat rätt mix för ett framgångsrikt koncept.

Skidskytte Syd kommer ha många utmaningar under innevarande säsong men med den enorma drivkraft som finns bland regionens föreningar  och dess utövare ser vi mycket positivt på framtiden och vi är förvissade om att skidkyttet kommer fortsätta växa och därigenom också skörda framgångar till regionens aktiva utövare.

Jörgen Larsson
Ordförande
Skidskytte Region Syd.

Skribent: Jörgen Larsson
E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Region Syd
Ingemar Arwidson, Påskarp Sörgården 1
571 92 Nässjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info