Hoppa till sidans innehåll

Riksfinalen i Häverödal

27 FEB 2015 21:23
Premiär för Team Skidskytte Syd att delta i den stora ungdomstävlingen inom svensk skidskytte "Riksfinalen", uppdraget var att se och lära.
  • Skapad: 27 FEB 2015 21:23

Torsdagen den 19 februari startade de flesta av i teamet resan upp till Häverödal skidskyttearena för att deltaga i den stora ungdomstävlingen Riksfinalen med omkring 90 deltagare från hela Sverige. I dagarna tre skulle det tävlas i distans, stafett och Ski-Cross.

DSC_1083

 

Efter en god natt sömn i barackerna på hallsta IK fick vi meddelande om att träningen var inställd på grund av att vädret gjort att spåren blivit oåkbara. Några av oss ledare åkte dit och gjorde ändå ett träningspass fast med snöskyfflar istället för skidor.

DSC_0951

 

DSC_0960

 

DSC_0968

Till lunch stod det klart att vi skulle kunna genomföra kvällens distanstävling men väldigt avkortad. Häverödal hade uppfört nya fina kulfång för oss luftgevärsskyttar från södern men tyvärr inte så många vilket skapade stora problem för oss när de tre skjutningarna skulle genomföras. Men efter lite justeringar på sluttiderna i resultatlistan så var vi ändå nöjda och en hel del erfarenheter rikare.

DSC_0990

 

DSC_1008

 

DSC_0985

 

DSC_1015

På grund av det varma vädret hade det beslutat att vi skulle genomföra de två återstående tävlingarna under lördagen för att inte äventyra att den på söndagen slulle ställas in. Så den tänkta SKI-Crossen bytte skepnad till en sprint tävling och genomfördes på samma banor som på distansen. Under denna tävling hade vi förberett oss och lärt av gårdagen strul på vallen och skjutningarna fungerade alldeles utmärkt. 

DSC_1105

 

DSC_1037

 

DSC_1044

 

DSC_1062

Efter en god lunch och lite vila med kortspel så var det dags för våra två stafettlag att göra sig klara. Från början hade vi anmält tre lag men sjukdomar hade gjort vår trupp desimerad. Massstart på gärdet och snabbt iväg, det ena av våra lag växlade som femma efter första sträckan men vi fick sedan tufft att hänga med p.g.a. de andra helt enkelt körde snabbare än oss. Blir att öva mycket skejtteknik och kondition i sommar är lärdomen.

DSC_0996

 

DSC_1118

Skyttet fungerade mycket bra och är inget vi ska skämmas över, Emma-Lisa "Mimmi" sköt fullt på bägge tävlingarna under lördagen vilket är en riktig prestation. Många i teamet låg inte långt efter med en eller två bom under tävlingarna vilket är mycket bra.

DSC_1064

Söndagen slutade med kamratfest och prisutdelning vilket var häftigt. Efter en god natt sömn så styrde vi kosan söderut igen med många lärdomar i bagaget.

En sak är säker att Teamet kommer tillbaka nästa år lite bättre och lite snabbare.

DSC_1070

Skribent: Jörgen Larsson

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Region Syd
Ingemar Arwidson, Påskarp Sörgården 1
571 92 Nässjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info