Hoppa till sidans innehåll

Skidskytte Syd nytt våren 2018

10 APR 2018 21:13
Information om verksamheten inom Skidskytte Syd våren - sommaren - hösten 2018
 • Skapad: 10 APR 2018 21:13

 • Ätranträffen kommer anordnas helgen 19 – 20 maj. Här kommer vi ha olika aktiviteter för stora och små. Ätran erbjuder som ända ställe i regionen möjligheten att skjuta .22 long i anslutning till asfalterade spår och det ska vi nyttja, tanken är att vi också ska anordna en tävling på söndagen. Det komemr också anordnas en kamratmiddag i anslutning till årsmötet där vi kan dela med oss av alla de möjliga saker, t.ex. skidskytte 😉 . Vi bor på de vackert belägna Fegens vandrahem. Inbjudan kommer snart på FB sida, vår hemsida samt skickas ut till klubbarna.

 • Lördag den 26 maj så har danskarnas utmanat oss i Skidskytte Syd på en inofficiell Landskamp i skidskytte. Landskampen gäller Master klassen, alltså de som är 35 år och äldre men det kommer finnas klasser för alla, även våra ungdomar. Reglerna för landskampen håller på att tas fram och de görs så att det ska bli en kul och jämn kamp. Tycker att vi måste anta utmaningen och åka dit och ge dem en match, jag kommer vara på startlinjen i alla fall. De arbetar på att göra Tivoli till platsen för prisceremonin men detta är inte helt spikat ännu. De ordnar med bra och billigt boende för oss som åker dit. Länk till inbjudan https://app.lap.io/event/2018-biatlon-liga?lang=da. Tidsplanen kommer ändras beroende på hur stor uppslutning det blir från bägge länderna. Söndagen den 27 maj så anordnar de en öppen tävling typ ”prova på” som lockar många danskar till Ballerup https://app.lap.io/event/2018-skiskydning-i-loebesko. Det ska tydligen vara ganska så enkelt att ta med sitt .22 long vapen till Danmark http://www.tullverket.se/sv/privat/resa/resamedskjutvapenforjaktellertavling.4.5c3d004415b89fa6ac7adf.html

 • Snart kommer inbjudan till det mycket uppskattade Lövhultslägret 15 – 17 juni. Lägret är till för nyfikna, nybörjare och de som håller på med skidskytte och som är max 12 år gamla. Känner ni för att hjälpa till med något under lägret är ni mer än mycket välkomna.

 • Serneke Biathlon Camp ska väl ses som kronjuvelen av de läger vi arrangerar, de bästa tränarna man kan önska samt ett påkostat och inspirerande program i dagarna sex. Lägret som riktar sig mot erfarna skidskytteungdomar som är 13 år eller äldre anordnas i Kviberg där vi har utmärkta träningsförutsättningar samt möjlighet att åka skidor inomhus. http://biathloncamp.se/

 • Sommarlov

 • Det planera för ett nybörjarläger i Hällevik, Blekinge som då skulle anordnas mellan 9 – 10 augusti.

 • Förra året Äventyrsdag tyckte både vi och Smålands skidförbund var så bra att vi gärna vill anordna den i år med. Vi planerar att genomföra detta den 18 augusti. På planeringsstadiet ännu.

 • USM/JSM/SM tävlingar där jag hoppas att även de yngre klasserna är med kommer genomföras i Östersund sista helgen i augusti. Vi har bokat upp hela vandrarhemmet björnvaktaren http://www.ostersundshem.se/bjornvaktaren/ vars lägenheter intresserade föreningar inom Skidskytte Syd kan ta över för egen användning. Bokat är 18 lägenheter med följande antalet bäddar,  1 st 2-bäddslägenhet, 12 st 3-bäddslägenheter och 5 lägenheter med 4 bäddar. Är ni intressera så skicka mig en förfrågan senast 15 Juli då ni även får pris för det ni vill boka, förs till kvarn gäller. http://www.ostersundshem.se/bjornvaktaren/

 • Hösträffen kommer även i år arrangeras i Kviberg, Göteborg.

 • Vi kommer med start nästa säsong ta ut en administrativ avgift på 500kr/år för alla våra föreningar. Detta ska täcka de kostnader vi kommer ha för den ekonomiska administration vi kommer använda oss av hos Idrottsservice Småland AB.

 • Vi har även nu tillsatt en tävlingskommitté just nu bestående av fyra erfarna personer. Syftet med gruppen kan ni läsa i det bifogade dokumentet. Vi hoppas med detta att fler ska våga anordna tävlingar och att vi kan få en bra kvalitet på dessa. Mail till kommitteen är This is a mailto link den som är koordinator för gruppen är Magnus Stridh tillhörande Landehof. Kontakta honom om ni vill anordna en skidskyttetävling eller har frågor om detta. Han kommer även skicka ut mer information till er klubbar.

 • VM2019 närmar sig, mindre än ett år kvar http://www.2019ostersund.se/ . Biljettförsäljningen går bra och vill man ha biljetter är det lika bra att var ute i god tid. Vi har vår regionsdag den sista söndagen , 17 mars vilket betyder att vi ska presentera oss på olika sätt som t.ex vi har egna föråkare på tävlingsdagen. Föråkare med ledare behöver inte köpa biljett den 17 mars. Vi samtalar med SJ om att hyra ett eget tåg och samtalen pågår, men om detta inte kommer gå så kommer vi rekommendera er alla som vill åka tåg att boka in er på ordinarie tåg vars biljetter släpps 90 dagar innan. Boende bokas hos boendesamordnare Jessica Thylin, This is a mailto link

Föreningspotten
Tag chansen att tjäna pengar till eran föreningskassa samtidigt som vi ser till att så många som möjligt får ta del av vårt fantastisk VM.

Observera att er förening tjänar 50% av biljettpriset om biljetten/biljetter bokas innan den 7 mars 2018. Biljetter som bokas från den 8 mars 2018 – 7 mars 2019 ger din förening 20% av biljettpriset.

För mera information klicka här

Skribent: Jörgen Larsson
E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Region Syd
Ingemar Arwidson, Påskarp Sörgården 1
571 92 Nässjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info