Hoppa till sidans innehåll

Skidskytteutbildningar i vår

14 MAR 2019 10:21
Helgen 6 - 7 april kommer det hållas skidskytterelaterade utbildningar på ett par platser i regionen.
  • Skapad: 14 MAR 2019 10:21

Nässjö, Lövhult 6 - 7 april

Intresset för skidskytte har knappast varit större och allt fler längdföreningar  ser skidskyttet som ett spännande och intressant komplement till sin ordinarie verksamhet.
Men vad egentligen innebär skidskytte och hur skulle vi kunna integrera den i vår befintliga verksamhet? Hur utövas den i mitt närområde och finns det tävlingar man kan åka på? Kostar det något?
Frågorna är säkert många för er alla som är intresserade av skidskyttet och där en del av er redan tagit steget och blivit en del av skidskyttefamiljen.
Vi vill med denna utbildning försöka räta ut era frågetecknen och visa på hur ni kan komma igång med skidskytte i er verksamhet. Vi kommer ge er skidskyttekunskap och en inblick i hur man tränar skyttet, skidåkning kan ju de allra flesta redan. Skyttet bedrivs med de speciellt framtagna luftgevär för skidskytte.
Du vet väl om att det ingår ett gratis startup-kit med ett värde av 40 000 kr om ni blir medelmmmar i skidskytteförbundet så att ni kan komma igång med en gång.
Andreas Kårström från Svenska skidskytteförbundet kommer var den som håller i hela utbildningen
Utbildningen kommer hållas i Lövhult, strax utanför Nässjö 6 - 7 april. Preliminära tider är att vi startar vid 13.00 på lördagen och håller på fram till ca. 17 - 18. Söndagen kör vi mellan ca, 9 - 14.
Priset på utbildningen är gratis men vi håller på att undersöka kostnaden för boende och mat och behöver ha in ett underlag för detta. Boendet kommer ske i Lövhult i antingen stugor eller vandrarhemmet.
Är några från er förening intresserad så gör en intresseanmälan till This is a mailto link senast 20 mars där ni dels berättar vilka som önskar komma och gärna de frågor ni har om skidskyttet.

Tvärred 6 april

Det kommer anordnas en utbildning som ger deltagarna skidskyttekortet vilket är ett krav för att få bära vapen, hantera vapen etc, vid tävling och träning.
Utbildningen kommer äga rum i Tvärreds IF klubbstuga den 6 april kl. 10.
Anmälan görs till Sören Nordeman på mail This is a mailto link
Deltagare ska förbereda sig genom att läsa igenom häftet i länken nedan
Skribent: Jörgen Larsson
E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Region Syd
Ingemar Arwidson, Påskarp Sörgården 1
571 92 Nässjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info