Hoppa till sidans innehåll

Skidskytteyra i dagarna två.

14 JAN 2018 21:26
Årets säsong har för oss skidskyttar i Sydsverige inte riktigt kommit igång ännu p.g.a. den snöfattiga inledningen. Det var också men nöd och näppe Nässjö SKI fick till en åkbar slinga i Vinterpärlan Lövhult.
  • Uppdaterad: 14 JAN 2018 21:32

Årets säsong har för oss skidskyttar i Sydsverige inte riktigt kommit igång ännu p.g.a. den snöfattiga inledningen. Det var också väldigt osäkert om Nässjö SKI skulle kunna ordna någon snö att tävla på in i det sista men med några kalla nätter och hårt arbete lyckades man få till en åkbar slinga på knappa kilometern. Då passade vi skidskyttar på att gå man ur huse, ca. 130 startande under två dagar är en riktig fullträff.

Säsongens första tävling i SydCup-Ski anordnades under lördagen och på programmet stod det sprint. Nässjö Biathlon Race hade lockat 45 personer från Ballerup Biathlon, Köpenhamn i söder till Kimstad i norr. De största klasserna med 10 startande vardera var den yngsta H10-11 och den äldsta H Veteran vilket visar på vilken bredd som finns i sporten här i Region Syd. Glädjande så fanns det även nu för första gången en deltagare i dam veteran vilken nu förhoppningsvis nu brutit isen i för den klassen. Återväxten på tjejsidan verkar just nu var lite skral då endast två stycken kom till start, vi hoppas verkligen att vi får se fler tjejer i den klassen på tävlingarna framöver.

På kvällen var det dukat till kamratmiddag i friluftsgården där även prisutdelningen ägde rum. Stämningen kunde inte bli bättre med den goda maten som serverades i en kamratlig atmosfär där dagens tävling var det stora samtalsämnet.

Under söndagen var det så stor premiär för Regionsmästerskapen, detta var den första arrangerade mästerskapet i Skidskytte Syds korta men framgångsrika historia. 49 skidskyttar tog sig i mål efter en lång och tuff distanstävling där många fick snurra många varv på den korta men mycket fina banan. Att vara med på en RM premiär är stort, och därtill vinna sin klass  är riktigt riktigt stort!

De som kan titulera sig som Regionsmästare skidskytte 2018 är följande

D10-11: Märta Wernersson; IF Hallby.

Märta Wernersson

H10-11: John Händel; Kimstad Goif.

John Händel

D12-13: Sofia Tunesson; Kimstad Goif.

Sofia Tunesson

H12-13: Morgan Pettersson; Kimstad Goif.

Morgan pettersson

D14-15: Jennie Berge Jonsson; Nässjö SKI.

Jennie Berge Jonsson

H14-15: Sebastian Fransson; Boxholm-Ekeby SK.

Sebastian Fransson

D16-17: Elsa Styrenius; Kimstad Goif

Elsa Styrenius

D18-21: Malin Kaldrup; Landehof Biathlon.

Malin Kaldrup

D Veteran: Karin Hesten; Landehof Biathlon.

Karin Hesten

H Veteran: Mikael Jonsson; Nässjö SKI.

Mikael Jonsson

Grattis till alla dessa segrare.

 

Vid alla Regions Syds tävlingar arrangeras även en öppen klass där alla nyfikna och de som inte riktigt är så tävlingssugna kan få känna smaken av en rafflande skidskyttetävling. Under de två dagarna var det över 30 startande i detta arrangemanget vilket är jättekul. Här fanns både barn och vuxna som tillsammans körde runt banan och genomförde två skytten. Deltagare från Ski Team Skåne, Tvärred samt Ulricehamn med många andra fanns på plats och gjorde arrangemanget lyckat.

Vi måste också berömma Nässjö SKI som på ett mycket förtjänstfullt sätt lyckats med att genomföra detta arrangemang. Trots att vi endast hade en slinga att åka på var det enbart glada miner och stor glädje att kunna få åka på snö.

Stort tack till alla er i Nässjö SKI som gjorde tävlingen möjlig och tack till er som kom och gjorde den till en riktig fest.

Skribent: Jörgen Larsson
E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Region Syd
Ingemar Arwidson, Påskarp Sörgården 1
571 92 Nässjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info