Hoppa till sidans innehåll

Sommarläger i Småland

06 MAJ 2019 19:57
Skidskytteläger för barn.Tänk att få känna den enorma glädje när man träffar de svarta prickarna och adrenalinkicken detta ger. Detta läger är till för att just du ska få uppleva detta plus mycket annat där vi blandar lekar och aktiviteter.
  • Uppdaterad: 06 MAJ 2019 19:57

Lägret är mellan 14 och 16 juni vid Lövhults friluftsområde strax utanför Nässjö. Vi kommer bo på vandrarhemmet och stugor som finns på området ett stenkast ifrån idrottsanläggningen där vi i huvudsak ska ha alla våra aktiviteter. Anläggningen har en hel del att erbjuda deltagarna bl.a. en skidskyttebana för luftgevär, rullskidslinga på 5 km som slingrar sig genom lingonris och granskog, en hinderbana för barn som verkligen utmanar dina gränser och samtidigt ger funktionell träning där hela kroppen får vara med. Efter alla dessa lekar och aktiviteter så kommer det bli skönt med ett svalkande dopp i skogsgölen med källvatten som finns på området. I friluftsgården kommer maten stå klar för att fylla på bränslet inför stundande träningar och upptåg.

På lägret kommer deltagarna få lära känna och använda det luftgevär som skidskyttet använder både i träning och tävling. Man kommer även kunna få åka rullskidor och springa hinderbana. Vi varvar bra träningar med roliga lekar med syfte att alla ska få en härlig upplevelse och massa nya kompisar.

Lägret är till för både de som är nyfikna på skidskytte och de barn som redan ägnar sig åt skidskyttet. Man ska vara född 2010 och äldre.

Platsen är Lövhult som ligger strax utanför Nässjö och lägret öppnar upp vid 16:00 fredagen den 14 juni och håller på till ca. kl. 15:00 på söndagen den 16 juni.

Boendet sker i ett vandrarhem samt stugor där man sover i egna sängar i rum tillsammans med andra barn. Om deltagarantalet överstiger antalet sängplatser så kan boende på hårt underlag förekomma vilket då kommer meddelas deltagaren.

Frukost, lunch och middag kommer serveras under lägret samt att mellanmål och dryck kommer finnas tillgängligt vid behov.

Lägret och alla de aktiviteter som detta innehåller kommer ledas av erfarna skidskyttetränare

Priset är 500 kr per deltagare vilket inkluderar allt. Beloppet sätts in vid anmälan antingen via Swish nr. 1235685060 eller BG 532-3142. Ange ”Lövhultläger 2019” samt namnet på deltagaren på betalningen. Senast datum för anmälan 31 maj 2019.

Anmälan sker via email till This is a mailto link där man uppger namn, födelseår, adress, telefonnummer, telefonnummer till förälder, allergier och annat som är bra att veta. Höger eller vänsterhänt vilket ger oss besked om hur många vänstervapen vi ska ha på lägret. Storlek på T-shirt.

Utrustning som deltagaren ska ha med är sänglinne, träningskläder för uteträning. Om man önskar åka rullskidor så ta man med sig sin utrusning för detta vilket bör vara cykelhjälm, rullskidor, stavar, pjäxor , knä och armbågsskydd.

Om du har några frågor så är du välkomna med dessa till Jörgen Larsson via telefon 0708-571559 eller email This is a mailto link

Lägret är ett samarrangemang mellan Svenska Skidskytteförbundet och Skidskytte Region Syd. Mer information om våra verksamheter hittar du på våra hemsidor och Facebook.

Skribent: Jörgen Larsson
E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Region Syd
Ingemar Arwidson, Påskarp Sörgården 1
571 92 Nässjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info