Hoppa till sidans innehåll

Torsby, another day in paradise

10 NOV 2015 06:53
"Med rätt inställning är ALLT möjligt". Detta och många andra kloka ord fick vi höra från inspiratören Sofia Domeij som gästade vårt Torsby läger i början på November. Ett läger som de underbara eleverna på skidskyttegymnasiet hade planerat åt oss med glans.
  • Skapad: 10 NOV 2015 06:53

Torsby skidskyttegymnasium hade bjudit in oss för andra året för att få vara med och få en inblick i deras vardag gällande träning och träning fick vi. Redan på första passet sattes ribban med stavgång i slalombacken vilket gav maxpuls gång efter gång, härligt att få vakna till tyckte vi.

Sandra på väg mot toppen 

Mycket skytteträning blev det också både i och utanför skidtunneln. Här instrurerades vi i bl.a. hur man ska på effektivaste sättet tar sig in på vallen för att skjuta sin serie och sedan komma iväg ut på banan igen. Många intryck att bearbeta för oss alla men så otroligt värdefullt i vår fortsatta strävan mot att bli bra skidskyttar.

rullskidskytte

 

Skytte i tunneln

 

Ät få träna i Torsby har den stora fördelen att man har tillgång till snö året om vilket man givetvis ska utnyttja så flera besök i tunneln för skidåkning. Att putsa på tekniken är viktigt och ett evigt pågående arbete. Här fick vi goda råd av både eleverna och Sofia Domeij som alla delade med sig av sina kunskaper.

skidåkning

 

Att resa 70 mil enkel resa för att inspirera och motivera var aldrig något som Sofia Domeij ryggade för, denna underbara positiva människa kom och gav oss en lektion i positivt tänkande men också så mycket annat som en idrottare behöver i sin ryggsäck.

föreläsning

 

Att finna glädje i sitt idrottsutövande är så otroligt viktigt för att man i längden ska orka med all träning och jag är förvissad om att alla deltagarna fann detta i Torsby. Med det stöd som eleveverna gav samt Sofias brinnande entuiasm kunde ingen vara oberörd.

Sofia

 

Glädje

 

Lägret avslutade med tävling där vi hade en riktig härlig stund i den bleka novembersolen. Många glada miner och hejarop till varandra spred en glädje över skjutbanan där vi försökte få ner de förbaskade svarta prickarna vilket har blivit en passion för oss.

 

Inskjutning

 

Att vara ute och resa som ledare på läger och tävlingar med dessa våra blivande stjärnor är en stor förmån och något även vi finner stor glädje i, vi försakar  många saker man måste göra hemmavis men det som vår skidskytteverksamhet ger i form av personlig utvecling och kamratskap är så otroligt tillfredställande.

 

Vi vill tacka Leif och eleverna på Stjerneskolan för ett otroligt fint bemötande och en mycket bra planerad träning. Stort tack även till Sofia som delade med sig av sin otroliga enuiasm och glöd. Ni ledare som var med och gav stöd samt god mat när våra kroppar behövde mer energi är så värdefulla och vi tackar för ert jobb.

Vi ser redan fram emot nästa års läger i Torsby och fram tills dess tänk på vilken varg ni vill föda.

Gruppbild

Skribent: Jörgen Larsson

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Region Syd
Ingemar Arwidson, Påskarp Sörgården 1
571 92 Nässjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info