Hoppa till sidans innehåll

Uppstart av vår Tävlingskommitté

03 MAJ 2018 19:42
Region syd har startat en tävlingskommitté, som skall arbeta för att vi får fler tävlingar inom regionen, och att dessa tävlingar håller hög kvalitet.
  • Skapad: 03 MAJ 2018 19:42

Vi är en expansiv region med många nya föreningar som ansluter sig till skidskytteförbundet. Tävlingskommitten vill därför stötta dessa nya föreningar och sänka tröskeln för att anordna en tävling i skid/rullskid/spring-skytte. Om en förening känner sig sugna på att prova att genomföra en tävling men är osäkra på hur och vilka aspekter man måste ta hänsyn till, vill vi fungera som en stöttepelare och bollplank. Vi kommer även kunna förmedla extra funktionärer från andra klubbar som organisatör-klubben känner att de saknar tex skjutbanechef eller straffrundsräknare mm.

Efter vart skall vi också utarbeta riktlinjer för hur en tävling skall genomföras och vilka funktionärs positioner som behövs, allt för att höja kvaliteten på tävlingarna.

En tredje punkt är att vi kommer att sätta samman tävlingarna till vinter och sommar cuperna. Innestående vintersäsong kommer att avslutas med Landehofs distanstävling i Skidome Söndagen den 22 april. Lördag samma helg blir också startskottet på sommarsäsongen med rullskidskytte på bananpiren i Göteborg, också den tävlingen arrangeras av Landehof.

Förutom tävlingen i samband med års-träffen i Ätran har Hestra och Nässjö flaggat om att anordna tävlingar i den kommande sommarsäsongen, (har inget datum för Nässjö). Det preliminära tävlingsschemat för denna sommar är en så länge:

Landehof21-22 april

Ätran 19-20 maj

Hestra 19 augusti

Vi vill docka ha många fler tävlingar och uppmanar därför alla föreningar (gamla som nya) i region syd att fundera på om man inte skulle kunna tänka sig att tillsammans med oss andra arrangera en tävling. Om man känner sig osäker på vad som krävs eller att man som klubb är underbemannade så kontakta oss i tävlingskommitten så kan vi tillsammans ordna med arrangemanget.

 

Mvh Tävlingskommitten

This is a mailto link 

 

Skribent: Jörgen Larsson
E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Region Syd
Ingemar Arwidson, Påskarp Sörgården 1
571 92 Nässjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info