Hoppa till sidans innehåll

Vauthi Rullskidsfestival i Jönköping

18 SEP 2016 20:06
Vad häftigt med en rullskidskyttetävling på en racingbana där man har gått om plats när man åker och en otroligt bra översikt över de täta loppen som anordnades som masstart. Vauthi Rullskidsfestival i Jönköping har kommit för att stanna.
  • Skapad: 18 SEP 2016 20:06

Rullskidsfestivalen är ett samarrangemang mellan Skidskytte Region Syd och Hallby SOK där målsättningen är att arrangera en tilldragande och häftig rullskidtävling som ska locka publik. Racingbanan på Axamo strax utanför Jönköping blev platsen för arrangemanget, en perfekt bana som är bred, har många kurvor och där punliken har total översyn. Man körde loppen i masstarter vilket gjorde att man med lätthet kunde följa vad som utspelades i varje race.

På förmiddagen arrangerades en ren rullskidtävling med många duktiga åkare i startfältet. På eftermiddagen anordnades så rullskidskyttetävlingen där man hade byggt upp en skjutvall på parkeringen i anslutnng till racingbanan. Bra med luftgevär då man har möjligheten att bygga en bana i princip var som helst. Tävlingen hade samlat en hel del ungdomar som nu hade möjligheten att köra rullskidor istället för att springa.

Arrangemanget var mycket uppskattat och vi kommer verka för en fortsättning till nästa år. Vi ser gärna att fler åkare kommer från hela Sverige och kör så ryker på racingbanan. Tänk om våra landslagsåkare kom för att ha riktigt kul under en dag i Småland.

Skribent: Jörgen Larsson
E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Region Syd
Ingemar Arwidson, Påskarp Sörgården 1
571 92 Nässjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info