Hoppa till sidans innehåll

Skidskytteinformation

30 APR 2021 07:46
Här kommer information riktad mot föreningar och dess medlemmar tillhörande Skidskytte Syd. Det är viktigt att ni sprider ut denna information ut till era medlemmar.
  • Skapad: 30 APR 2021 07:46

 

 

  • Tävlingsverksamhet inom regionen. FHM har nu öppnat upp för tävlingsverksamhet för deltagare födda 2002 och yngre. Max en tävling i veckan gäller just nu. Vi ser mycket positivt på detta och stöder de av våra föreningar som vill arrangera en spring/rullskid – skyttetävling. Finns behov av kunskap och erfarenhet för att kunna genomföra arrangemanget ska man kontakta Jörgen Larsson 0708-571559 This is a mailto link . Det finns redan nu två inbokade tävlingsdagar, 4 september hos Landehof samt 5 september hos Hestra IF.

 

 

 

  • Hos varje av regionens föreningar finns olika behov om hur man bäst utvecklar sin skidskytteverksamhet. Skidskytteförbundet har en aktiv skidskyttekonsulent som alla föreningar kan nyttja för att utveckla sin verksamhet. Det kan vara regelbundna träningar där konsulenten tar med sitt material och hjälper till att få igång en hållbar verksamhet, det kan även vara förälder/ledare aktiviteter som ska ge en grund och insikt om skidskytte, det kan även vara hjälp med att få till stånd en egen skytteanläggning. Allt som kan tänkas utveckla er skidskytteverksamhet är intressant och något konsulenten kostnadsfritt hjälper till med. Kontakta skidskyttekonsulenten Jörgen Larsson 0708-571559 This is a mailto link för att bolla dina idéer.

 

  • Barn & Ungdomsledarutbildningen: Utbildningen vänder sig till dig som är eller vill bli ledare för barn och ungdomar mellan 10–15 år. För att vara behörig ska man ha tagit skidskyttekortet innan. Utbildningens huvudområden är barn och ungdomars idrottande och utveckling, åldersanpassad träning, skidskyttegeväret, liggande skytte och övergång från stöd till rem. Datum och tider bestäms efter intressekoll men utbildningen är uppdelad i två delar; en teoretisk del som vi genomför digitalt och en praktisk del som vi genomför i mindre grupper utomhus tillsammans. Vardera del är en halv- eller heldag. Inga datum är ännu spikade men det kommer bli någon gång nu under början av sommaren. Intresseanmälan görs så snart som möjligt till This is a mailto link .

 

  • Nästa skidskyttekortkurs blir torsdagen den 20 maj kl. 19.00 där teoridelen körs genom teams och praktikprovet görs i närheten av din förening. Anmälan till denna görs via mejl till This is a mailto link senast 16 maj. då skickas kurshäftet ut till de anmälda som då ska läsas på inför kurstillfället.

 

  • Vi har fått två nya föreningar hittills i år, Svaide-Roma SOK som har sin verksamhet utanför Visby samt Stern IK i Göteborg så nu är det nära till 30 strecket. Det finns flera som uttryckt att man önskar starta upp verksamhet så förhoppningsvis kan vi presentera fler föreningar innan årets är slut.

 

  • Lägerverksamheten ligger fortfarande på sparlåga, styrelsen kommer under början på maj diskutera hur vi ska agera med denna under sommar och höst. Återkommer med mer information.

 

  • Var, när och hur för vårt årsmöte är också en punkt som kommer behandlas på nästa styrelsemöte.

 

Hälsningar

Styrelsen skidskytteregion Syd

Skribent: Jörgen Larsson
E-post: Adressen Gömd

 

 Huvudpartners

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Region Syd
Ingemar Arwidson, Påskarp Sörgården 1
571 92 Nässjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info