Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Svenska Skidskytteförbundets teampartner Swegon är ett av de företag som deltar i renoveringen och nybygget vid Gudlav Bidlerskolan i Sollefteå, där skid- och skidskyttegymnasiet förväntas få flytta in i nybyggda lokaler inom det närmsta året.
 
Inom ett år ska det nybyggda skid- och skidskyttegymnasiet i Sollefteå stå klart för att fortsätta skola framtidens skidskyttar. Skidskytteförbundet bjöds in på en rundtur i lokalerna som bland annat rymmer träningslabb, skyttebanor och vallarum.
 
Utbildningen ger dig som ledare en bred grund att stå på i ditt ledarskap vad gäller barn och ungdomars utveckling i skidskytte samt övningar för liggande skytte.
 
Under söndagen meddelade IBU i ett pressmeddelande att Östersund blir värd för världscuppremiären i skidskytte under säsongen som kommer.
 
Flera skidskyttar väljer att kombinera sin elitsatsning med studier vid Mittuniversitetet. Här presenteras de aktiva som kommer att vara en del av Skidskytteuniversitet nästkommande säsong – som dessutom kommer att förstärkas med en ny tränare.
 
I dagarna har viktiga samtal genomförts om förberedelserna inför OS i Peking mellan landslagsaktiva, huvudtränare Johannes Lukas och Sveriges Olympiska Kommittés fysiolog och FoU-chef Hans-Christer ”H-C” Holmberg.
 
Säsongen 2020/21 avrundades med ett avslutande SM i Östersund. Tävlingarna, som begränsades till seniorer på grund av restriktioner, sändes live i samarbete med Aftonbladet TV – en lösning som gav utslag på närmare 700 000 tittare under helgen.
 
Tävlingsprogrammet för kommande säsong är klart!
 
Under säsongen som gått är det inte bara de svenska skidskyttarna som har slagit rekord, utan även publiken hemma i TV-sofforna. Fler än någonsin har följt världscupen genom SVT under vintern, med snitt över en miljon tittare under varje tävling.
 
31 pallplatser, sex VM-medaljer och vinst i den totala stafettcupen. Säsongen som nyligen avslutats har minst sagt varit rekordfylld och historisk för svenskt skidskytte. Stort tack för allt stöd!
 
Under onsdagen presenterade SOK de första svenska skidskyttarna som har tagits ut till de olympiska spelen i Peking 2022. Hanna Öberg, Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma är de tre som redan nu är klara för mästerskapet.
 

Årets skidskytteförening

(2021-05-05 07:16)
Årets Skidskytteförening delas ut för att hylla de hårt arbetande skidskytteföreningarna runt om i landet. I år tilldelas priset en förening vars ungdomsaktivitet har ökat stort de senaste åren och där engagemanget är såväl stort som helhjärtat.
 
Sammanlagt är 30 stycken antagna till skidskyttegymnasium runt om i landet till hösten. Åtta stycken är antagna till Riksidrottsgymnasier som finns i Sollefteå och Torsby, och 22 stycken är antagna till Nationell idrottsutbildning.
 
Varje år delar organisationen Näringsidkarna ut stipendiet ”Lalanders High Five”. I år är Ulrika Öberg en av två som tilldelas priset, för sin insats som tävlingsledare för Världscupavslutningen i Östersund 2021.
 
Den 1 maj kommer IBU att starta sin kampanj ”IBU Biathlon Climate Challenge”. Målet är att planera 100 000 träd, vilket alla skidskyttefans nu har chansen att bidra till genom att ingå i ett team med sin favoritatlet och tracka sina träningspass.
 

 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

idre

stanley

Samarbetspartners

 

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Region Syd
Jörgen Larsson, Kyrkogatan 50
571 78 Forserum

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: jolars@live.se

Se all info