Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Juniorer födda 06, 05, 04 och 03 är välkomna till Östersund i augusti för att träna flera bra pass tillsammans, få en inblick i förbundets verksamhet och att lära känna varandra.
 
Det Svenska Skidskytteförbundet och det Italienska Skidskytteförbundet kommer att samarbeta kring den världscupmeriterande skidskytten Lukas Hofers kommande sommar. Lukas stod så sent som förra säsongen överst på pallen här i Östersund.
 

Nominera till styrelsen

(2022-05-18 08:55)
Nu är det dags att nominera till de styrelseposter som ska tillsättas på Svenska skidskytteförbundets årsmötet i augusti.
 
Utvecklingslandslaget befinner sig just nu på läger i Grekland för att starta igång den nya säsongen.  Lägret genomförs tillsammans med andra vinteridrotter som en del av SOK´s satsning ”Olympisk Offensiv”.
 
Skidskyttesporten breddas allt mer och nu satsar Skidskytteförbundet på att ytterligare stärka den nationella verksamheten.
 
Här kommer en påminnelse till tisdagens möjlighet att delta på en digital reflektion av säsongen 21-22. Möteslänk finner ni i tävlingskalendern. Välkomna!
 
Efter en rekordsäsong är det dags att börja jobba mot nästa. Så här kommer landslagstrupperna för säsongen 2022/2023 att se ut:
 
Magnus Oscarsson tar över som landslagsläkare till Skidskytteförbundet. Han tar över efter Lykke Tamm som varit skidskytteförbundets läkare under de senaste 10 åren.
 
Team Autoexperten är laget under A-laget med fokus att utveckla aktiva för framtiden. Till denna säsong får laget två nya tränare. Två, för oss välkända namn; Ola Ravald och Elisabeth Juudas.
 
Här kommer besked om vilka som blivit antagna till RIG och NIU gymnasier i höst. Stort grattis och lycka till i framtiden!
 
RIG Sollefteå Skidgymnasium Biathlon bjuder in till höstläger 13-16.8
 
Det är inte många som kan titulera sig som professionell vallare. Det något smala yrket ställer väldigt höga krav på kunskap, men även på erfarenhet och fysisk form. Under säsongen stärktes det svenska vallateamet av Sofia Myhr från Bruksvallarna.
 
Verksamhetsåret är inne på spurtvarvet och bara några veckor kvarstår innan vi kan lägga 2021-2022 bakom oss.
 
Planeringen inför nästa tävlingssäsong pågår nu för fullt och några tävlingar/arrangörer är redan fastställda.
 
Rekord i antal pallplatser, seger i damernas stafettcup och fyra OS-medaljer. Det är några av höjdpunkterna under en fantastisk säsong där Sverige dessutom hade två åkare på pallen i den totala Världscupen.
 

 

 Huvudpartners

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Region Syd
Ingemar Arwidson, Påskarp Sörgården 1
571 92 Nässjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: iarwidson@gmail.com

Se all info