Hoppa till sidans innehåll

SYD-Cup Ski 2015


Slutställning SydCup-Ski 2015

 

SYD-Cup Ski är en serie av skidskyttetävlingar som arrangeras i Region Syd Svenska Skidskytteförbundets område (RSSSF, även kallad Skidskytte Syd). Syftet med tävlingarna är att bredda skidskyttet inom regionen samt att ge aktiva möjlighet att tävla mot varandra i så tävlingslika förhållanden som möjligt för att förbereda sig till nationella tävlingar.

Konceptet är att Skidskytte Syd tillsammans med en värdförening organiserar ett skidskyttearrangemang. Arrangemanget består av två tävlingar, en riktad mot motionärer och sådana som vill ”prova på”, en s.k. motionsklass, samt en riktad mot mer erfarna skidskyttar ”tävlingsklass”. Skillnaden är att de mer erfarna skjuter på den s.k. liggpricken vilken har mindre träffyta jämnfört med ”ståpricken” som motionärerna skjuter på. Detta gör det lättare att få träff för de som inte har någon större erfarenhet av skyttmomentet samtidigt som de erfarna får skjuta så tävlingslikt som möjligt.

De som deltar i tävlingsklass har möjlighet att bli uttagna till Riksfinalen som denna säsong går i Häverödal 21-22/2. Här träffas ungdomar från landets alla regioner och tävlar för mot varandra för att till slut få fram en vinnande region. Styrelsen i RSSSF utser de ungdomar som ska representera regionen i Riksfinalen. Poängteras ska att Riksfinalen är öppen för alla.

Tävlingsklasser
HD 12/13 (3x1km, 2 skjutningar LL, straffrunda 80m, liggprick, fast stöd får användas)
HD 14/15 (3x1,5km, 2 skjutningar LL, straffrunda 80m, liggprick, skytte med remstöd*)

*Remfästen förväntas bli tillgängliga på FX Biathlon vapen under hösten så att träning med detta kan påbörjas innan tävlingarna kommer igång.

För att delta i tävlingsklass ska man tillhöra en förening som är ansluten till Svenska Skidskytteförbundet vilket inte är något krav för motionsklasserna.

Skidskyttesäsongen börjar 1/5 och slutar 30/4. Man tävlar i den åldersklass som motsvarar det år man fyller under tävlingssäsongens andra kalenderår. Dvs. att en som är 11 år i år och därmed fyller 12år 2015 ska redan nu tävla i HD12/13. En som är 13 i år tävlar nu i HD 14/15.

Motionsklasser
Öppna klasser med prova på karaktär i de olika åldersgrupperna, skytte på ståprick med fast stöd. Flexibelt med olika banlängder och antal skjutningar efter önskemål. Här kan ni även hitta på alternativa tävlingsformer som passar er förenings förutsättningar.

Fördelning av arrangemangets uppgifter mellan Skidskytte Syd och värdförening är följande.
Skidskytte Syd bistår med allt som behövs på själva skjutplatsen där behov finns (gevär, måltavlor, ammunition, mattor och stöd) samt utbildade skidskytteinstruktörer.

Värdföreningen står för anmälningar, tidtagning, banläggning (med stöd av anvisningar från Skidskytte Syd) resultat, priser samt övriga funktionärer. Det totala behovet av funktionärer från värdföreingen omkring 15 st.

Värdföreningen tar alla intäkter för arrangemanget så som anmälningsavgift, servering och andra inkomstkällor.

Anmälningsavgiften är 70 kr för varje deltagare.

Datum och tävlingsform bestäms i samråd mellan Skidskytte Syd och värdförening.

Skidskytte Syds kontaktperson är

Geir Flaa This is a mailto link

Mobil 0732-740699

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:32 Skribent: Anna Nero Nordmark

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Region Syd
Ingemar Arwidson, Påskarp Sörgården 1
571 92 Nässjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info