Hoppa till sidans innehåll

SydCup-Run 2016


Ställning Cupen vid 2016-06-21

SYD-Cup Run är en serie tävlingar som arrangeras inom Skidskytte SYDs region under barmarkssäsongen. Tävlingsformen är springskytte som är skidskyttets motsvarighet under sommarhalvåret. Istället för att åka skidor springer man en bana och utför ett antal skjutserier. Syftet är att man under barmarkssäsongen har aktiviteter som är kul och spännande samtidigt som det skapar intresse för idrotten.

 

Säsongens SydCup-Run innehåller ett antal deltävlingar på olika platser inom regionen och arrangeras av Region Syd Svenska Skidskytteförbundet (RSSSF) tillsammans med värdföreningarna. Säsongens värdföreningar är Kimstad GoIF, OK Landehof, Boxholm-Ekeby SK samt Nässjö SKI. Inbjudningar till respektive tävling kommer att finnas på den arrangerande föreningens hemsida och på Skidskytte SYDs och Facebook sida.

 

Varje tävling är egentligen två tävlingar, en öppen för alla och en där våra skidskytteungdomar tävlar med varandra. I cupen får man tillgodoräkna sig de tre bästa resultaten.

 

Skyttemomentet i SydCup-Run genomförs med särskilda luftgevär som kommer finnas utplacerade vid alla skjutplatser, här kommer även skytteinstruktörer finnas tillgängliga för att dels hjälpa deltagarna men också tillse att skyttet genomförs under säkra förhållanden. Måltavlan består av 5 st svarta prickar som ska träffas och avståndet dit är 10 m. Innan varje tävling kommer möjlighet finnas för testskjutningar

Uppdaterad: 21 JUN 2016 21:53 Skribent: Jörgen Larsson

 

 Huvudpartners

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Region Syd
Ingemar Arwidson, Påskarp Sörgården 1
571 92 Nässjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info