Hoppa till sidans innehåll

SydCup-Run 2016


Ställning Cupen vid 2016-06-21

SYD-Cup Run är en serie tävlingar som arrangeras inom Skidskytte SYDs region under barmarkssäsongen. Tävlingsformen är springskytte som är skidskyttets motsvarighet under sommarhalvåret. Istället för att åka skidor springer man en bana och utför ett antal skjutserier. Syftet är att man under barmarkssäsongen har aktiviteter som är kul och spännande samtidigt som det skapar intresse för idrotten.

 

Säsongens SydCup-Run innehåller ett antal deltävlingar på olika platser inom regionen och arrangeras av Region Syd Svenska Skidskytteförbundet (RSSSF) tillsammans med värdföreningarna. Säsongens värdföreningar är Kimstad GoIF, OK Landehof, Boxholm-Ekeby SK samt Nässjö SKI. Inbjudningar till respektive tävling kommer att finnas på den arrangerande föreningens hemsida och på Skidskytte SYDs och Facebook sida.

 

Varje tävling är egentligen två tävlingar, en öppen för alla och en där våra skidskytteungdomar tävlar med varandra. I cupen får man tillgodoräkna sig de tre bästa resultaten.

 

Skyttemomentet i SydCup-Run genomförs med särskilda luftgevär som kommer finnas utplacerade vid alla skjutplatser, här kommer även skytteinstruktörer finnas tillgängliga för att dels hjälpa deltagarna men också tillse att skyttet genomförs under säkra förhållanden. Måltavlan består av 5 st svarta prickar som ska träffas och avståndet dit är 10 m. Innan varje tävling kommer möjlighet finnas för testskjutningar

Uppdaterad: 21 JUN 2016 21:53 Skribent: Jörgen Larsson

WCknapp 2021.jpg

IBU Cup knapp.jpg 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

idre

stanley

Samarbetspartners

 

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Region Syd
Jörgen Larsson, Kyrkogatan 50
571 78 Forserum

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info