Hoppa till sidans innehåll

Vapenvård

09 JUL 2015 13:26
Vapenvård av vapnet är mycket viktigt för att det ska fungera länge. Här delar Benny med sig lite om vad man ska göra med vapnet.
  • Skapad: 09 JUL 2015 13:26

När det gäller att få bort rosten så skulle jag föreslå vapenolja eller eventuellt 5-56 och en tandborste, använd inte något slipande för då riskerar man större skada på blåneringen.

Att hålla rosten borta kräver att man torkar torrt och oljar in efter varje fuktig eller kall träning.

 

Jag brukar lossa stocken så att man kommer åt att torka rent innanför men se upp så inte de små stiften till avtryckaren försvinner då de sitter löst instoppade och kan glida ur när stocken är borta.

 

Bra att göra vid vapenvård är även att känna på och eventuellt dra åt lufttuben,låsskruvarna på pipan, de gängade delarna på pipan samt alla övriga låsskruvar (obs använd insexnycklar av hög kvalitet annars riskerar man att rund-dra skruvskallarna och använd inte gänglåsning på de små skruvarna för då blir det svårt att lossa vid senare tillfälle).

Tillägg från Hasse:  om man vill låsa de små skruvarna kan man först byta ut dessa mot skruvar som har torx grepp i sin skalle samt att de är av rostfri kvalite.

Efter detta behöver vapnen troligtvis skjutas in på nytt.

Skribent: Jörgen Larsson

Postadress:
Region Syd
Jörgen Larsson, Kyrkogatan 50
571 78 Forserum

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info