Hoppa till sidans innehåll

Kimstad GoIF


Kimstad Gymnastik och Idrottsförening grundades redan 1926. Vi kan erbjuda allt från skidskytte, längdskidåkning, löpning, gymnastik och fotboll. En idrottsklubb med enorm framåtanda och kämparglöd!

Kimstad startade skidskytte år 2013 som första idrottsklubb i Östergötland, och klubben ingår i Region Syd. Detta blev snabbt en succé och lockade många ungdomar och vuxna.

Vi skjuter med luftgevär på 10 meters avstånd där skytte, teknik, snabbhet och styrka blandas i en lekfull och lärorik mix, där vi sätter stort fokus på att hitta på övningar som blandar hård fys, kondition på ett lekfullt sätt, gärna med flera olika komponenter som gör att inte samma barn vinner alla övningar.

Vi har under dessa fem år haft flera cupvinnare från Kimstad både i Skidskytte Syd vintercup samt sommarcup, region Syds egna skid/springskyttetävlingar. Skidskyttar från Kimstad har nu under sex år deltagit i både Riksfinaler och Ungdoms SM både på skidor och rullskidor. Vi kan nu stoltsera med 4 medaljer på Ungdoms SM. Nu går "vår" tredje ungdom in på skidskyttegymnasium någonstans i Sverige till hösten, och vi ser fler som siktar att gå den vägen.

Vi fick utmärkelsen Årets skidskytteförening under 2015 – riktigt stort! Även utmärkelser från Region Syd – Årets eldsjäl och Årets manliga atlet.

 

Klubben har anordnat flera tävlingar på hemmaplan bl a Kimstadträffen (skidskytte), Kimstad Rullträffen (rullskidskytte) och Kimstadkampen (springskytte) som lockat deltagare från hela södra Sverige. Våra duktiga skidskytteinstruktörer har även medverkat som ansvariga funktionärer vid flera tävlingstillfällen på andra orter. Vi erbjuder även utbildning i bl a skidskyttekortet med egen instruktör från klubben.

Under sommaren 2016 invigdes vår nya asfaltsslinga i närhet till skidskyttearenan som ger säker rullskid-, inlines och rullstolsåkning. Vi har också byggt en skjutvall för 9 banor samt en skidskyttebod i anslutning till skjutvallen. År 2020 byggdes denna skjutvall ut till 12 banor med belysning.

Pricken över i:t blev när vi tog i drift vår nybyggda konstsnöanläggning Kimstad Skidcenter. Det gör att vi äntligen kan garantera barn och ungdomar snöglädje på längden varje vinter. Det ger även fantastiska möjligheter för motion och rekreation för alla åldrar och kommer utgöra ett stort besöksmål för hela kommunen. Konstsnöbanan bjuder på både kuperade slingor och lättåkta slingor för att passa alla farter och önskemål. Vi har grävt en egen sjö och har 10 brunnar som förser våra 4 kanoner med snö på de olika slingorna.

De senaste åren har både skidskytte och längdskidåkningen lockat fler och fler barn ungdomar till våra aktiviteter. Det har i sin tur lett till fler engagerade ledare, fler aktiviteter och tävlingar av alla de slag som gjort att vi kunnat synas utåt i media och därmed ökat intresset för deltagare även utanför Kimstad med omnejd. Fantastiskt roligt!

Till hösten kommer vi ha 3 grupper i träning med 10-15 barn/ungdom i varje grupp:

Svart/Silver: Vi slår ihop små-ungdomarna med ungdomarna nu 2008 och äldre till ett härligt glatt gäng.

Blå: 2009-2010 där vi haft väldigt många från just årskullen 2010 som visar framfötterna

Grön : 2011-2012 där vi väntar med spänning på hur många 2012:or som kommer till skyttevallen.

2020 startade vi upp ”Gråa”Gruppen som består av ledare och föräldrar med syfte att utöva sporten men också för att prova på, diskutera övningar och teori som vi tillämpar på ungdomarna. Denna grupp utgör en ”Lärgrupp”.

Som sagt, framtiden ser väldigt ljus ut för vår verksamhet och visionen är naturligtvis att utöver utöka konstsnöslingan (etapp 3-4) även en 50 metersbana för 22-skytte. Med den drivkraft och energi vi har i föreningen så finns alla möjligheter att vi drar detta i mål också.

Uppdaterad: 12 JUN 2020 14:06 Skribent: Jörgen Larsson
E-post: Adressen Gömd

 

 Huvudpartners

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Region Syd
Ingemar Arwidson, Påskarp Sörgården 1
571 92 Nässjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info