Hoppa till sidans innehåll

J/H Cup 2012-2013 avslutad

22 APR 2013 14:51
Cup- final i Åsarna, där Thomas Wassberg hade preparerat spåren på ett perfekt sätt. Hotande snömoln runt om men i Åsarna sken solen.
  • Skapad: 22 APR 2013 14:51

Förväntan är alltid stor inför den stundande tävlingssäsongen. Frågor som – kommer den  träning jag har genomfört under barmarksperioden att visa sig vara den rätta – kommer min utrustning att fungera felfritt och så vidare hörs ibland. Ja, svaren på dessa och många andra frågor gavs under 6 J/H Cup tävlingar.

Talanger med fart

Med början i Östersund, precis när krutröken lagt sig efter World Cup, genomfördes Cup 1 med Biathlon Östersund som huvudarrangör. När så julgröten och julskinkan sjunkit undan var Hede SK beredda att ta emot skidskyttefamiljen för en 2-dagars tävling. Cup 2 och 3 blev rejält kylslagna. Fantastiskt väl kämpande ungdomar och glädjande inga köldskador. Söndagens förberedelser blev en thriller då temperaturen låg en bit ner på minusskalan. Tack vare smarta initiativ från arrangören att starta dom äldre klasserna först kunde även dom yngre genomföra sin tävling senare då temperaturen stigit.

Aksel redan i landslaget

Efter söndagens tävling i Hede meddelades vilka ungdomar som uttagits till finalen för Distriktslag. Det hade kanske varit bra om vi haft ytterligare en Cup-helg före uttagning. Det var dock inte möjligt då distriktsfinalen gick så tidigt.

 

Distriktsfinalen i Timrå med fullt lag blev en trevlig upplevelse. Vilka duktiga ungdomar vi har!! Seger på fredag, seger på lördag och, ja just det, seger på söndag och därmed totalseger med bred marginal. En fin pokal som nu finns i länet på turné mellan lagmedlemmarna under tiden fram till nästa distriktsfinal.

 

Cup 4 och 5 var planerade att gå i Åsarna. Lite grus i maskineriet kan man kalla det då det nya Östersundsloppet lade beslag på vår tidtagningsutrustning för lördagens tävling. Då beslöt vi att flytta söndagens tävling från Åsarna till Östersund och Tullus SG tog då på sig ledarrollen. Cup 4 kördes under bra förhållanden på Östersunds Skidstadion.

Start H-D 10-11

Cup- final i Åsarna, där Thomas Wassberg hade preparerat spåren på ett perfekt sätt. Hotande snömoln runt om men i Åsarna sken solen. Lördagens sprint med knappt 50 deltagare och med glädjande tillskott av nya skidskyttar från Åsarna IK!

På lördagskvällen var det kamratmiddag på Åsarna Ski Center. Ett 30-tal deltagare skapade en trevlig stämning vi middagsborden.

Söndagens tävling med genomfördes som två korta sprintlopp med 2 timmars mellanrum.

 

Jag kan nu konstatera att J/H Cup är viktig för utvecklingen. Cupen kan bli bättre och vi kommer att diskutera utveckling av Cupen vid vår utvecklingsdag.

 

Slutar gör jag med att tacka alla tävlingsdeltagare för fint och sportsligt uppträdande. Till alla föräldrar och ledare vill jag också rikta mitt och distriktets tack för den fina samverkan som råder. Jag upplever att det råder ”en för alla, alla för en” känsla när vi träffas. Låt oss vara rädda om den känslan!

 

Väl mött till Utvecklingsdagen och till nästa säsong!

Åke Hjelm, Ordförande J/H SSF

 

Foto: David och Cecilia Moverare

Skribent: Åke Hjelm

Inside

Postadress:
Region Jämtland-Härjedalen
Stefan Sedin, Bankes väg 6
832 96 Frösön

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: stefan.sedin@jamtkra...

Se all info