Hoppa till sidans innehåll

Tips och trix

18 MAJ 2020 14:18
Bengt Lord har satt i hop lite material som kan användas till hjälp vid träning samt vid modifiering av vapen. Följ instruktionerna som finns nedan. Region Öst tackar Bengt för all hjälp!
  • Skapad: 18 MAJ 2020 14:18

Riktmedelsinstruktion
Riktmedelsinstruktionerna skrivs ut på vanligt skrivarpapper.
- Ett ark med komplett "korrekt siktbild".
- Ett ark med “dipterhål". Diopterhålet (det vita i mitten) klipps eller skärs ut.
- Ett ark med korntunnel och ringkorn. Den svarta delen (korntunnel och ringkorn) klipps eller skärs ut från det vita delen så att bara det svarta återstår.
- Ett ark med riktprick.
Samtliga delar från respektive ark lamineras (eller på annat sätt plastas in) individuellt. Tänk på att den urklippta “korntunneln och ringkornet” samt riktpricken kommer centrerat i förhållande till arket med diopterhålet.
När det är klart skall du har 4 inplastade ark där du ser “korntunneln och ringkorn” genom arket med diopterhålet. Riktpricken skall kunna ses genom båda arken med diopterhålet och “korntunneln och ringkorn”.
Korrekt siktbild: Länk
Diopterhål: Länk
Korntunnel och ringkorn: Länk
Riktprick: Länk
Information om vindpåverkan
Papptavlor (skidskytte) för luftgevär på visitkortspapp
Täby Skytteförening/Täby IS Skidor använder papptavlor tryckta på tjockare visitkortspapp. Dessa fungerar mycket bättre både i blött och blåsigt väder och ger tydligare träffar vid tät träffbild. Kulan fläker inte upp pappen på samma sätt som med vanligt printerpapper. Papptavlorna går att beställa hos en firma som heter AT Tryck (www.attryck.se) och ligger i Vallentuna. Kan köpas i hela ark (tre rader prickar) eller skurna med fem prickar på varje ark. Var tydliga med vad ni vill ha! Originalfilerna med prickarna finns på förbundets hemsida. Pris efter mängd och leveranssätt.
Backkappor, kindstöd och handstöd.
Om man inte tycker att de bakkappor och kindstöd som man har på sitt gevär fungerar går det alltid att göra egna. Bengt Lord i Täby Skytteförening/Täby IS Skidor har till deras föreningsgevär (luft och krut) designat och 3D printat bakkappor, kindstöd och handstöd för ståskytte. Enkelt billigt och lätt att ändra om det inte blir bra. Att köpa nytt vet vi ju alla vad det kostar.
BakkappaKindstöd

Handstöd

Skribent: Jonas Persson
E-post: This is a mailto link 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

idre

stanley

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Redion Öst
Jonas Persson, Norrhagsvägen 6c
182 47 Enebyberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info