Hoppa till sidans innehåll

Sommarläger Torsby 2021

15 JUL 2021 11:41
Rapport från årets läger i Torsby som gick av stapeln v 27.
  • Uppdaterad: 15 JUL 2021 11:41

Äntligen! Efter ca 1,5 år med restriktioner har vi nu i Region Öst genomfört ett efterlängtat läger. Den riktiga lägerkänslan infann sig nästan. Vi höll oss isolerade i respektive träningsgrupp med så lite kontakt mellan grupperna som möjligt. 83 personer, aktiva, ledare och servicepersonal, begav sig till ett soligt Värmland och närmare bestämt Torsby. Födda -07 och äldre träffades tisdag kväll för lite inledande skyttepass och styrka. -08 och yngre anslöt onsdag kväll för lekar och löpstyrka. Inkvarteringen skedde i Valbergsängens mycket lyxiga anläggning. Ett fantastiskt ställe att bo och käka vid när man är i Torsby för träningsläger. Den korta promenaden till träningsanläggningen där barnen kan sköta transporten helt själva är fantastisk. Mest uppskattat under hela vistelsen var nog när Myr-OS gick av stapeln och Norge vann såklart nationskampen. Grenarna var torvstafett, doppboll, gyttjedjuphopp samt att det avslutades med toalettpappersstafett. Grupp 3 och 4 samlades på fredag morgonen vid 8, med koncentrerade miner, för avmarsch med bil till Hovfjället och dess 7 km långa backe och över 300 höjdmeter. Skaterullisarna spändes på och färden upp startades.  Lägret blandades med rullskidor, pass i tunneln, både skate och klassiskt, skytte samt styrka och kondition. Lördagen bjöd på öppen himmel, dvs det spöregnade mest hela dagen. Då tränade vi på att prestera i sämre förhållanden! Lägret avslutades i söndags med långlöppass. De äldsta var ute på Hovfjället i ca 3 timmar och löpte.

Sommarläger 21 rullskidor.jpg

Klubbarna som representerades på lägret var:

  • Häverödals SK
  • Mälarö SOK
  • Sätra IF
  • Täby IS

Sommarläger 21 rullskidor.jpg

Styrelsen i Region Öst tackar alla som ställde upp, de aktiva som alla gjorde prestationer över sin normala nivå, tränarna bland vilka nu många bör ha slitna ben efter att ha hängt på, och övriga föräldrar som lagade mat och skötte materialfix.

Sommarläger 21 tunnel.jpg

Stort tack även till Torsby skidtunnel och sportcenter för alla anpassningar för oss så schemat dessa dagar löste sig. Utan Valbergsängens sporthotell hade det inte varit möjligt för oss att komma 83 personer i dessa Covid tider. Perfekt boende och bra mat! Stort Tack!

Skribent: Jonas Persson
E-post: This is a mailto link

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Redion Öst
Jonas Persson, Norrhagsvägen 6c
182 47 Enebyberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info