Hoppa till sidans innehåll

Bra att veta


braattveta

Här finner du som mediarepresentant mycket av den förhandsinformation du kan behöva för att utföra ditt arbete på plats i Östersund.

ACKREDITERING
Om du som mediarepresentant planerar att besöka och arbeta i Östersund under World Cup behöver du att ansöka om samt bli godkänd för en media-ackreditering. Utan den kommer du inte in på stadionområdet samt in på exempelvis presscentret.

Ansökan om ackreditering kommer att öppna i slutet av september och du hämtar den på Östersunds Arena.

TELEKOMMUNIKATIONER
Gratis Internet via WiFi finns i Main Press Centre, TV-compund och kommentatorshytterna. 
För andra speciella önskemål och tjänster kommer vi här presentera hur ni beställer era speciella önskemål.

INTERNET PÅ STADION

Det lokala nätet på stadion är anslutet med två fiberpar som går fysiskt skilda vägar ut till vår operatör AllTele’s stamnät. 
Varje fiberpar är kopplat till optiska 1Gbps switch–portar i vardera ände. Dessa två 1Gbps–länkar är logiskt bundlade på ett sådant vis att ett fiberavbrott på en av dessa fiberpar inte påverkar trafiken över huvudtaget.
I praktiken innebär denna teknik att skidstadion har 1Gbps avbrottsfri Internetanslutning.

Väl inne på stadion är trafiken uppdelad tre olika nät där ni inom media söker upp nätet Guest och loggar in med de inloggningsuppgifter ni får vid registrering i Main Press Centre.
Det finns två ytterligare nät på stadion. Ett nät för den operativa tävlingsdelen Compete samt ett för det administrativa arbetet Sekretariat.  

Alla tre näten går att komma åt både via kabel samt med WiFi.

WiFi nätet är byggt för bra kapacitet och hantering av många användare och kalibrerat för smidighet i användande.

Utomhus finns totalt 7 st accesspunkter runt om på arenan.  3 st 360 grader (runtomsändande) samt 4 st 180 grader (riktade). Alla uppsatta  och kalibrerade för att täcka upp stadions operativa delar.

Accespunkter inomhus är uppsatta i World cup office, Broadcasters Office samt i Biahtlon Arctura VIP.  

Wifi nätet är dimensionerat att klara av normalt onlinearbete så som surf, internettjänster och mail, text mm med laptops, surfplattor och smartphones etc.
För er som normalt skickar stora filer som tex TV-reportage, ljud, många och högupplösta bilder bör använda sig av en av de platser i Main Press Centre som är förberedda med kabel. Dessa typer av datapaket tar stort utrymme och riskerar sänka nätets hastighet tillfälligt när många av då kommer dela på samma bandbredd på det trådlösa WiFi-nätet.  

Det kommer finnas 96 kablerade platser i Main Press Centre och några vid Presstribunen för fotografer i sekretariatshuset. Om man skall skicka stora video/ljudpaket rekommenderar vi att ni sätter er vid en plats med kablage.


Tips: Då ni är ansluten med kabel, stäng av Wifi på er enhet så inte den väljer den vägen ut med ert paket.

RADIOSÄNDANDE UTRUSTNING

Om du kommer använda dig av utrustning som har radiosändare så måste du ha tillstånd för nyttjande i Sverige.

Du kan också läsa mer om vad som gäller för radiosändande utrustningar samt ladda hem ansökningsblanketter på Post och Telestyrelsens hemsida www.pts.se

 

MEDIA GUIDE
Mycket av den information du kommer att behöva som mediarepresentant vid världscupen i Östersund hittar du i BMW IBU World Cup Biathlon Media Guide.

Mediaguiden finns att läsa på hemsidan samt att ladda ner.

 

MAIN PRESS CENTRE


Drygt 100 rapporterande representanter från media väntas till årets världscup. Här hittar ni en enklare catering där media kan få smörgåsar eller lättare måltidalternativ. Varje dag bjuds det dock på kaffe, kaka, te, godis etc.

 

 

 

 

WORLD CUP 2017 I SIFFROR
-  500 ledare
-  130 mediarepresentanter
-  Över 50 miljoner TV-tittare inom EBU
-  800 funktionärer
 

- 320 aktiva, 35 nationer
- 15 Radio & TV-stationer
- 22 000 besökare
- 6 tävlingsdagar
- 8 tävlingar

PARKERING
Media som kommer med egen personbil kan i ackrediteringsansökan ansöka om ett tillstånd att få ställa fordonet på en plats på mediaparkeringen. Mediaparkeringen finns södra sidan av E 45 mitt emot stadion.

 

BOENDE
Kommer du långväga från så kommer du säkerligen vilja ha någonstans att bo. Om du inte redan gjort det så kan du i samband med att du skickar in ansökan om ackreditering också anmäla intresse om boende.
Det går också bra att skicka en mail direkt till vår boendesamordnare This is a mailto link

Uppdaterad: 23 NOV 2017 13:09 Skribent: Leif Söderberg