Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "World Cup News"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

World Cup News


Internationella Skidskytteförbundet (IBU) har beslutat att till Skidskytte-VM 2019 i Östersund utöka VM-programmet med ytterligare en tävlingsgren, Singel-Mixstafett. En fantastisk möjlighet och ett stort förtroende för VM-arrangören i Östersund.
 
Det preliminära tävlingsprogrammet för kommande säsong har nu presenterats av IBU (Internationella Skidskytte Unionen). Det blir på nytt en intensiv skidskyttevecka som sträcker sig över åtta dagar. Från den 27 november till den 4 december.
 
Nu söker vi dig som vill vara med om ett av världens roligaste uppdrag nämligen det som funktionär vid världscupen och VM i skidskytte i Sverige.
 

SAVE THE DATE!

(2016-01-28 11:30)
27 november-4 december är datumen rensa i kalendern, då drar Världscupen äntligen igång i Östersund igen! 
 
Orden är IBU´s Race Director Borut Nunars och var det totala omdömet för årets världscupöppning i Östetsund. Över 15200 personer besökte evenemanget vilket är en ökning med 17% från i fjol.
 
Om herrarnas jaktstart blev ganska förutsägbar blev det tvärtom med damernas med spänning ända fram till upploppet. Att palltrion hade nummerlapparna 10-10-17 och alltså det utgångsläget understryker detta. I den jämna slutstriden drog rutinerade...
 
Herrarnas avslutande jaktstart blev en ren defilering för fransmannen Martin Fourcade som samtidigt övertog ledning i världscupen. När Fourcade avverkat straffrundan efter en ny miss i stående (dagens tredje) vände han sig mot skjutvallen och...
 
Damernas sprint bjöd på en favoritseger, en skräll på silverplats, en upprepad trea och så en svensk revansch som smakade bra.
 
Världscupdominanten Martin Fourcade, som vunnit fyra raka totalcuper, är på väg att återställa ordningen efter en överlägsen sprintseger. Men cupen toppas fortfarande av premiärsegraren Ole Einar Björndalen, som egentligen inte bryr sig så mycket ...
 
Damernas distanslopp 15 km slutade med en mindre skräll. Italienskan Dorothea Wierer lyckades med ett prickfritt skytte, vilket räckte till seger före fjolårets dubbla världsmästarinnan Marie Dorin Habert, Frankrike och olympiska stafettmästarinna...
 
Gammal är äldst brukar det heta. Men ingen hade nog tippat Ole Einar Björndalen som segrare i onsdagens distanstävling i Östresund. Men den snart 42-årige Ole Einar var säkerheten själv och vann sin 95:e världscupseger med 27 sekunder före tysken...
 
I fjol vann Emil Hegle Svendsen distanstävlingen 20 km i Östersund. Han vann med stor marginal efter 20 träff något han inte gjort på flera år. Men säsongen blev inte vad upptakten lovande.
 
Ryktet om min död är betydligt överdrivet. Det citatet tillskrivs Mark Twain. Men kan också gälla svenskt skidskytte. Fjolårssäsongens magra resultat gav anledning till pessimism. I stället har den nya börjat med en dubbel rivstart.
 
Norge vann även söndagens andra stafett, den mixedstafett som kom för tio år sedan och som blivit traditionell. För Norge var de två stafettsegrarna rena familjefesten. Starttjejen Fanny Horn Birkelands man Lars Helge ingick i det första guldlaget...
 
Premiären för singel mixedstafetten blev en seger för Norge närmast följd av Kanada och Tyskland. Ganska väntade topplag alltså. Fyran Sverige med Linn Persson och Tobias Arwidson var däremot en riktig skräll.
 
12345678910...>>

Click here to go to Salzburg...

 

 

SKIDSKYTTESTADEN

OSD_vapen_ENG-PMS_mini