Hoppa till sidans innehåll

Best Season opener ever in Östersund!

06 DEC 2015 16:43
Orden är IBU´s Race Director Borut Nunars och var det totala omdömet för årets världscupöppning i Östetsund. Över 15200 personer besökte evenemanget vilket är en ökning med 17% från i fjol.
  • Skapad: 06 DEC 2015 16:43

-Överlag är vår känsla så här direkt i kväll att alla områden håller en hög standard men många en hög internationell klass. Vi får beröm från alla håll och främst för de aktiva vilka vi sätter i främta rummet har det varit idel applåder, säger organisationskommitténs ordförande Patrik Jemteborn när vi springer på honom nu i kväll.

Förhandsbokningarna i restaurangerna har varit bra och i topprestaurangen på 55 meters höjd, Arctura, har de haft dubbla antalet besökarna under sista helgen. Från After Ski området Diös-Arena har det varit fart, fläkt och färg in på sena kvällen där förbrödringen från främst Sverige, Tyskand, Frankrike och Norge varit total. I skogen har ett gäng glada norrmän tältat och följt tävlingarna från första parkett. Över 200 personer har i tre konferenser använt Nationalarenan och världscupen som en inspirerande mötesplats.
Sedan har det ju hjälpt till också att det svenska laget levererat och överraskat många på hemmaplan.

-Jag kan en sådan här kväll nämna många områden där vi höjt kvalitén rejält. Våra evenemang i centrala stan har varit uppskattade och vi kommer fortsätta att satsa på våra cityevents men det finns också saker där vi måste bli ännu bättre rustade inför VM 2019. Det ska vi ärligt säga, säger Jemteborn och fortsätter:

- En extra eloge till våra stolta funktionärer. De har varit otroligt proffsiga även i år och har ett sådant engagemang att man får hålla i sig. Av hela mitt hjärta vill jag rikta mitt stora tack till dessa 600 hjältar.

 

Världscupen fortsätter nu på torsdag i Österrikiska Hochfilzen.

Skribent: Sofia Wrangel

Click here to go to Salzburg...

 

 

SKIDSKYTTESTADEN

OSD_vapen_ENG-PMS_mini