Hoppa till sidans innehåll
Foto: Thord Eric Nilsson Herrarna tättrio Arnd Peiffer, Tyskland (tvåa) Martin Fourcade, Frankrike (etta) och världscupettan Ole Einar Björndalen, Norge (trea).

Fourcade sprintsegrare, björndalen ändå i topp

05 DEC 2015 15:50
Världscupdominanten Martin Fourcade, som vunnit fyra raka totalcuper, är på väg att återställa ordningen efter en överlägsen sprintseger. Men cupen toppas fortfarande av premiärsegraren Ole Einar Björndalen, som egentligen inte bryr sig så mycket om cupen.
  • Skapad: 05 DEC 2015 15:50

Tidigare var jag fokuserad på världscupen. Nu är det VM som gäller, sa den snart 42-årige norrmannen, som nu blev trea på lika många straffrundor som den segrande fransmannen.

Duon hade en runda i liggande och en i stående. Tysken Arnd Peiffer sköt bättre och placerade sig mellan de två, men med 51 sekunder fram till Fourcade och knappt fyra före Björndalen.

Jag trodde aldrig min insats, med två missar, skulle räcka så långt, sa Fourcade. Norge fick in ytterligare två och Frankrike en bland de tio bästa. De tre nationerna på prispallen kommer nog att fortsätta dominera. Kanske med Frankrike som individuell topp men med en ruskig norsk bredd.

Jesper Nelin-2

För Sverige väcktes också ett nytt hopp. Främsta hoppet Fredrik Lindström, hade ingen bra dag och klarade sig med sina fyra missar nätt och jämnt till att få åka söndagens jaktstart. Fredrik är nummer 56 av de 60 som får åka. I stället skrällde en debutant ordentligt.

23-årige Jesper Nelin, som kommer från Borås, men tävlar för nya hemorten Östersund gick in på delad 16:e plats, 2.05 efter segraren.

Jag hade bestämt att gå ut hårt, sa Jesper, som på första rundan hade 17:e åktid, bara 23 sekunder efter dagens i särklass snabbaste, Fourcade. Jesper sköt bra och hade en miss på vardera.

Jag försökte vårda skjutningen, men det var kanske ändå lite slarv som gjorde att jag fick två missar, sa herrtävlingens svenska glädjeämne.

Jesper har skidgymnasiet i Torsby bakom sig, men kom dit som längdåkare, men fick testa även skidskytte.

Fredrik Lindström blev alltså 56:a, Ted Armgren 69:a och Peppe Femling 80:e bland 103 fullföljande. Duon missade fem av sina tio skott.

 

Officiell resultatlista: www.biathlonresults.com

Skribent: Text & Foto: Thord Eric Nilsson

Click here to go to Salzburg...

 

 

SKIDSKYTTESTADEN

OSD_vapen_ENG-PMS_mini