Hoppa till sidans innehåll
Foto: Thord Eric Nilsson

Norges stafettsegrar rena familjefesten

29 NOV 2015 18:09
Norge vann även söndagens andra stafett, den mixedstafett som kom för tio år sedan och som blivit traditionell. För Norge var de två stafettsegrarna rena familjefesten. Starttjejen Fanny Horn Birkelands man Lars Helge ingick i det första guldlaget och den senare guldstafetten avslutades med bröderna Johannes Thingnes Böe och Tarjei Böe.
  • Skapad: 29 NOV 2015 18:09

Pallplatserna i den här stafetten gick till Tyskland, som var halvminuten efter Norge, samt Tjeckien, som sladdade lite på sista sträckan, men ändå aldrig var hotad av Frankrike och Sverige, som krigade om fjärdeplatsen. En kamp där Fredrik Lindström drog det kortaste strået.
Den i förväg som man mest trodde på blev inte dagens man. Man och man, i dag var det nog kvinnornas dag.  Elisabeth Högberg inledde med felfri skjutning och låg efter den andra i täten för att släppa några sekunder på den avslutande åkningen. Anna Magnusson behövde ett extraskott i både liggande och stående, men laget höll kvar sin plats bland de sex bästa.  Peppe Femling sköt lika säkert och förde upp laget till fjärdeplats. På tre sträckor behövde Sverige bara två extraskott. Det var man ensam om  bland topplagen.  Fredriks avslutning var inte dålig. Han var fyra på sträckan, men två extraskott var hälften av Sveriges reservbehov denna dag.
Norge hade utan tvekan bästa laget och var i täten hela vägen bortsett från första sträckan där Fanny Horn Birkeland var tre sekunder efter fransyskan Anais Bescond. Individuellt var lagmedlemmarna tvåa på alla sträckorna utom den sista, som storebror Böe, Tarjei vann.

 

Se hela resultatlistan här.

Skribent: Thord Eric Nilsson

Click here to go to Salzburg...

 

 

SKIDSKYTTESTADEN

OSD_vapen_ENG-PMS_mini