Hoppa till sidans innehåll
Foto: Thord Eric Nilsson

Tävlingsprogrammet för Östersund 2016 klart

02 APR 2016 09:00
Det preliminära tävlingsprogrammet för kommande säsong har nu presenterats av IBU (Internationella Skidskytte Unionen). Det blir på nytt en intensiv skidskyttevecka som sträcker sig över åtta dagar. Från den 27 november till den 4 december.
  • Skapad: 02 APR 2016 09:00

Garantin för genomförandet är den enorma snöhög som kommunens snömakare iordningställer och som IBU (Internationella Skidskytte Unionen) belönar med en hel skidskyttevecka.

– Att vi kan garantera tidig snö är vår vinstlott. Det som däremot talar emot Östersund på sikt är den låga publiktillströmningen. Även om antalet besökare förra året ökade med 17 procent vill vi som arrangörer mer för att med säkerhet få behålla evenemanget i stan. Det står många internationella skidskytteorter på kö för att ta få anordna världscup och tyvärr får vi varje år kritik från internationellt håll att vi inte har den publikfest evenemanget förtjänar, säger Patrik Jemteborn som är ordförande i organisationskommittén.

 

För evenemanget som sådant får Östersund varje år mycket goda omdömen . IBU´s tävlingschef sa förra året ”The best season opener ever”.

– Sånt sporrar så klart till att fortsätta jobba och utveckla både publiktillströmning och evenemanget. I år vill vi överträffa det citatet. Mitt mål är att han ska säga något i stil med ”It is not possible to organize a better season opener”, säger Patrik Jemteborn

 
Utmaningen blir att öka publiktillströmningen.

Skidskyttevärldscupen i sig drar besökare och aktiva och tack vare den tidiga snön kommer många lag veckor innan för att träna under bra och snörika förhållanden. Under skidskyttevärldscupen bokas boende för runt åtta miljoner kronor.

– Besöksnäringen, kommunen, skidskytteorganisationen med alla volontärer, ja det är många som bidrar till att skapa ett evenemang i världsklass och sätta Östersund på kartan. Nu gäller det att jämtarna visar att de vill ha kvar säsongsstarten av skidskyttet i Östersund. Vi kommer att jobba stenhårt för det, avslutar Patrik Jemteborn.

 Veckobiljetterna till skidskytteveckan släpps runt midsommar medan sidoprogrammet till årets världscup släpps i augusti.

 

Programmet i sin helhet

Singelmixstafetten återkommer för andra året i rad den inledande söndagen och kompletterar de totalt åtta tävlingarna. Det blir distanser kvällstid i mitten på veckan och med dubbla tävlingar på vardera helgdagarna. Östersund är den enda världscuparrangören som har en så lång världscupperiod som egentligen endast kan jämföras med ett mästerskap, VM eller OS.

 

Söndag 27 november               15.30                  Mixed stafett

                                                      18.00                 Singelmix stafett

 

Onsdag 30 november               17.00                  Distans damer

Torsdag 1 december                17.00                  Distans herrar

 

Lördag 3 december       11.45                  Sprint damer

                                          14.45                  Sprint herrar

 

Söndag 4 december     11.15                  Jaktstart damer

                                         13.20                  Jaktstart herrar

 

Ny mediachef för Världscupen

I samband med det här pressmeddelandet vill vi också informera medias medarbetare att Marlene Ström tar över som Media och informationsansvarig för världscupevenemanget. Marlene har stor erfarenhet från PR & kommunikationsbranschen och driver vid sidan om sitt engagemang för världscupen en den egna byrån Trampolin PR.

Skribent: Marlene Ström

Click here to go to Salzburg...

 

 

SKIDSKYTTESTADEN

OSD_vapen_ENG-PMS_mini