Hoppa till sidans innehåll

Arena


Överblick över Nationalarenan i Skidskytte i Östersund

Platsen vi är på är Östersunds skidstadion, Sveriges nationalarena för skidskytte. Inför VM måste vi bygga om, sätta staket, drapera, hantera reklam, se till att el, internet och telekom fungerar. Inom det här området har vi både behov av hjälp ganska långt innan tävlingarna för att bygga och förbereda, men också under och efter själva VM. Läs mer nedan om vilka grupper som finns under Arena.

Bygg

Mindre byggnationer behövs alltid, det kan vara att snickra ihop en liten provisorisk trappa, ett podie, borra upp några hål, snygga till vid läktaren. Den här gruppen får gärna jobba långt innan själva VM.

El/telekom

El och telejobben utförs av auktoriserad personal, men vi behöver hantlangare och fixare. Sådana som kan dra ut kablar, lämna ut telefoner och radiokomapparater.

Reklam/banderollservice

När arenan byggs upp kommer långtradare med reklam som ska sättas på plats. Detta assisterar vi med samt att vi ser till att vissa andra saker täcks in med vita tyger för att göra TV-bilden fin.

Service

Det här är vår egen lilla ”butik”. Här hjälper vi övriga funktionärer genom att låna ut skruvdragare och sandhinkar, köper hem tejp och annat förbrukningsmaterial och bidrar till att lösa snabbt uppkomna problem under tävlingsperioden.

 

Ansök som funktionär

Uppdaterad: 25 JUN 2017 11:45