Hoppa till sidans innehåll

Media


600 journalister, TV-fotografer, tekniker och kabeldragare kommer vara på plats.

Vårt VM kommer att ses av 1,5 miljoner TV-tittare. Vi kommer att ha 600 journalister, TV-fotografer, tekniker och kabeldragare från många olika nationaliteter på plats. Uppgiften för oss inom media är att ta hand om dessa gäster och se till att deras arbete flyter på så smidigt som möjligt. Serviceinriktad, gärna med någon ytterligare språkkunskap är en god grund för media. Läs mer nedan om vilka grupper som finns under Media.

Foto&webb (presstjänst)

Vårt uppdrag är att sprida så mycket information om vårt evenemang som möjligt. Vi skriver, fotar, filmar och kommunicerar med media som inte själva är på plats. Du som är journalist eller vill jobba med text, foto och film passar bra för presstjänsten.

Mediacenter

I vårt mediacenter jobbar alla skrivande journalister samt fotografer. Vi bemannar receptionen och ser till att svara på frågor, skriver ut programblad, tar hand om presskonferenser och andra möten i mediacentret.

Spotter

Spotters har som huvuduppgift att hjälpa TV-produktionen genom att under tävling rapportera när skidskyttar med bra tider kommer i spåret. Spottergruppen ansvarar även för kabeldragningen till TV-produktionen på arenan.

TV-coordinator

För att TV-bolagen ska kunna göra sitt jobb behöver de ett antal assistenter som kan rycka in där det behövs. Fixa fram en extra kabel, flytta ett TV-torn, täcka för en dålig kamerabild. Vi bemannar också en mindre reception dit TV vänder sig för praktisk hjälp. I denna grupp planerar, bygger upp och bemannar vi även mixed zone. Detta är området där de tävlande möter media, direkt efter målgång. Vi ser till att de tävlande så snabbt och smidigt kommer till media för intervjuer och kommentarer.

 

Ansök som funktionär

Uppdaterad: 27 JUN 2017 11:15