Hoppa till sidans innehåll

Marknad / event


Många roliga aktiviteter i barnområdet

Inom område marknad har vi våra 120 000 besökare i fokus. Upplevelsen av vårt VM ska vara absolut toppklass. Det handlar om att få en fin känsla när man kommer till arenan. Under och mellan tävlingarna ska det kännas kul och bra både på läktaren och i våra publiktält. Dessutom ska upplevelsen på stan och vid prisutdelningar vara häftig och minnesvärd. Inom det här området finns diverse arbetsområden och vissa passar bra för dig som vill jobba mer innan VM med att planera eller marknadsföra VM. Läs mer nedan om vilka grupper som finns under Marknad.

Arenadesign

Att komma in på vår VM-arena ska märkas. Tyger, belysning, soptunnor, entréer, gångar, trappor och staket ska stå på rätt ställen och vara i toppskick. Det ser vi till att det gör.

Arenaproduktion

Vid alla tävlingar, prisutdelningar och andra ceremonier behöver vi producera innehållet. Vad ska synas på vilken skärm och när? Vilka ska prata, vilka kameror behöver vi och i vilken ordning ska vi visa publiken olika saker?

Biljettförsäljning

Många har köpt förköp, men många köper också sina biljetter på plats. I gruppen både planerar och strukturerar vi förköp och kategorier men vi ser också till att de som vill köpa en biljett på plats får göra det på ett enkelt och smidigt sätt.

Ceremonier

I den här gruppen arbetar vi med allt ifrån invigningsceremoni till avslutningsceremoni. Däremellan har vi blomsterceremoni på stadion och medaljceremonier vid Rådhuset varje tävlingsdag. Ibland med tillhörande konsert eller andra kringarrangemang. Vi fixar och löser allt praktiskt kring ceremonierna och möter givetvis atleter och besökare med värdskap i världsklass. 

Event/VM-kalaset

Innan VM behöver vi synas på olika evenemang och då behövs några funktionärer som på plats marknadsför oss. Det kan vara lokalt (yran, Fäviken t.ex.) eller internationellt (skidskyttevärldscuper i Tyskland och Norge). Precis vid VM blir det i stället event på hemmaplan som skapar intresse och engagemang.

Kommunikation

Att kommunicera med våra besökare så väl innan som under och efter besöket är viktigt. I denna grupp ser vi till att våra kanaler, så väl hemsida som sociala medier, hålls uppdaterade med intressant och aktuellt innehåll. 

Sponsorservice/Publikområde

Sponsorbyn är det första som möter besökarna och förutom några av våra främsta sponsorer som kommer vara på plats med montrar finns här även ett barnområde och After Ski-underhållning. Vi behöver bygga, fixa, resa tält, och hjälpa våra viktiga sponsorer med diverse olika saker.

Studiebesök

Inför VM får vi en del förfrågningar om studiebesök och vi försöker ta emot och guida så många grupper som möjligt. Extra bra om man är bekväm med att prata på olika språk, utöver svenska och engelska.

VIP-värd

Vid våra VIP-tält behövs ett antal värdar. Vi som älskar att ge service av yttersta klass. Fixa det sista, ha ett öga för detaljer, se till att saker ser snyggt ut och åtgärda det som behövs. Men också mingla, prata och vara trevlig med våra VIP-gäster.

Ansök som funktionär

Uppdaterad: 13 AUG 2018 09:04