Hoppa till sidans innehåll

SSSFs antidopingprogram


Svenska Skidskytteförbundets Antidopingprogram

 
Fastställd av SSSF:s förbundsstyrelse 2015-10-25 rev 2020-10-08
 
Syfte och målsättning
 
Allt sedan 1900-talet så har vi i Sverige benämnt fusk genom tillsatser av otillåtna preparat som doping.
Skidskyttesporten har under de senaste åren växt i popularitet och  avancerat till att vara en av de absolut mest uppmärksammade sporterna,  inte bara i Sverige utan också i andra delar i världen. Skidskytte är  idag bland de största TV-idrotterna och har fått en framträdande plats i  media. De svenska skidskyttarna har erövrat den svenska befolkningens  hjärta genom sina fantastiska prestationer i skidspåren och på  skjutvallen.
Att med hjälp av dopingpreparat och/eller använda otillåtna metoder  för att nå framgång strider mot idrottens grundläggande idéer och anses  vara kvalificerat fusk. All form av doping skadar idrottens trovärdighet  och kommer med stor sannolikhet att dramatiskt minska intresset för  idrotten. All form av doping innebär stora hälsorisker för individen och  strider dessutom mot all medicinsk etik.
Svenska Skidskytteförbundet instämmer med Antidoping Sveriges antidopingpolicy;
"Allt bruk av dopingmedel är oacceptabelt. Inget idrottsresultat är så värdefullt att bruk av dopingmedel kan försvaras."
Flera uppmärksammade dopingfall inom konditionsidrotter så som  skidskytte har lett till att det tagits nya krafttag inom  antidopingarbetet, med det övergripande organet WADA i spetsen. Med  detta har det tagits viktiga steg mot att eliminera allt dopingmissbruk  och utveckling av otillåtna metoder för att nå idrottslig framgång.  Svenska Skidskytteförbundet (SSSF) vill med sitt antidopingprogram delta i  detta arbete och på samma gång markera ett kraftfullt avståndstagande  till doping och otillåtna metoder för att nå framgång.
Kontaktperson på Svenska Skidskytteförbundet är Anna Maria Uusitalo, tel. 070-6091314, e-mail: This is a mailto link
Uppdaterad: 27 MAR 2020 14:42 Skribent: Marianne Tharaldsson
E-post: Adressen Gömd

WCknapp 2021.jpg

 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

idre

stanley

Samarbetspartners

 

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info