Hoppa till sidans innehåll

Anton sjua i JVM-distansen

25 FEB 2022 02:05
Anton Ivarsson imponerade med fyra nollor och hamnade på sjunde plats i torsdagens distans för de äldre juniorerna i Soldier Hollow. Bente Skåle var bäst av de svenska damerna på 21:a plats efter två bom.

 
  • Skapad: 25 FEB 2022 02:05

Herrar äldre juniorer

Det var strålande sol och närmast vindstilla under torsdagens distanstävlingar vid Junior-VM, men fortfarande med tuffa förhållanden på den höga höjden.

Anton Ivarsson var bara 22 sekunder från täten inför första liggande och inledde också lovande med fem fullträffar. Han lämnade vallen som 14:e man och klättrade sedan sju placeringar efter ytterligare en nolla i det andra skyttet. Anton tappade en del i spåret, men fortsatte med fullt även i andra liggande och gick ut på nästa varv som nia - och lyckades sedan nolla för fjärde gången i sista stående. Tack vare det fina jobbet på skjutvallen avancerade han två placeringar och höll också sjundeplatsen in i mål, 1,12 bakom segraren Jonas Marecek från Tjeckien. 21-åringen från Östersund var 3,34 långsammare i spåret än fransmannen Paul Fontaine, men var snabbast av svenskarna - och dessutom den ende i hela startfältet med fyra nollor. Starkt jobbat Anton!

Precis som Anton lyckades Oscar Andersson skjuta fullt i det första skyttet och var 12:a när han lämnade vallen, en sekund före landsmannen. Han låg även kvar på samma placering efter ytterligare en nolla i första stående, men föll till 25:e plats på grund av en bom i det tredje skyttet. Tack vare fem nya fullträffar i sista stående avancerade Oscar däremot sex placeringar och hamnade också på 19:e plats i mål, 3,07 från segern. I spåret var 19-åringen från Älvdalen drygt fem minuter efter snabbaste åkare, men däremot trea på skjutvallen efter fyra serier på 1,45!

Alfred Eriksson åkte på en bom i det inledande skyttet, men tog snabb revansch med fem fullträffar i första stående och klättrade rejält till 22:a plats. Han var fortfarande hyfsat med som 27:a trots ytterligare ett missat skott i andra liggande, men avslutade med tre bom till i det sista stående skyttet. Det gjorde att Alfred föll till 56:e plats i mål, 6,26 bakom Jonas Marecek. I spåret var han  knappt fyra minuter efter snabbaste åkare .

Tack vare fullt i det första skyttet lämnade Emanuel Westberg vallen som 29:a och avancerade sedan vidare till 17:e plats efter ytterligare en nolla i stående. Men när det blev tre bom i andra liggande och två missade skott i det avslutande skyttet föll han tillbaka i resultatlistan och fick nöja sig med 66:e plats i mål, knappt nio minuter från segern. Emanuel var sammanlagt sex minuter långsammare än Paul Fontaine åkmässigt.

Damer äldre juniorer

Bente Skåle tappade drygt 50 sekunder mot täten på det första varvet och åkte dessutom på en bom i det inledande skyttet. Men efter fullt i första stående lämnade hon vallen som 25:a och plockade sedan ytterligare nio placeringar till 16:e plats tack vare ännu en nolla i det andra liggande skyttet. Bente missade däremot ett skott i sista stående och blev till sist 21:a i mål, 3,50 bakom Lisa Maria Spark. 20-åringen från Östersund var 3,47 långsammare än den segrande tyskan åkmässigt.

Precis som Bente inledde Erika Österman med en bom i första liggande, men lyckades därefter skjuta fullt på 23 sekunder i stående. Hon gick ut på det tredje varvet sju sekunder bakom landslagskompisen som 22:a, men föll åtta placeringar efter ytterligare ett missat skott i andra liggande. Däremot gick det bättre i sista stående skyttet - och efter en ny nolla på 25 sekunder klättrade Erika till 25:e plats i mål, knappt 40 sekunder bakom Bente med samma skjutresultat.

Alva Sköld lämnade vallen tre sekunder bakom Erika som 43:a efter en bom i det inledande skyttet och plockade sedan sex placeringar trots ytterligare ett missat skott i första stående. Tre bom i det tredje skyttet gjorde att Alva föll till 47:e plats, men lyckades däremot nolla i sista stående och avancerade till 37:e plats i mål, 7,23 bakom Lisa Maria Spark. Hon var totalt 4,11 långsammare än tyskan åkmässigt, men 15 sekunder snabbare än Erika.

Det blev en jobbig dag på skjutvallen för Anna-Karin Heijdenberg som åkte på tre bom redan i första liggande och som fortsatte med två missade skott både i det andra och tredje skyttet. Men tack vare 10:e åktid på det fjärde varvet och fullt i sista stående klättrade hon 11 placeringar till 42:a plats i mål, drygt åtta minuter från segern. Trots bommarna var Anna-Karin klart bäst av svenskorna i spåret, 2,22  efter snabbaste åkare.

I morgon är det dags för sprint för de yngre juniorerna i Soldier Hollow. Herrarna kör kl. 19.00 och damerna tre timmar senare.

Text och analys: L-G Alsenius


E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info