Hoppa till sidans innehåll

Emma sexa i masstarten

06 MAR 2022 18:18
Emma Nilsson var på nytt främst av de svenska skidskyttarna i IBU-cupen på sjätte plats i söndagens avslutande masstarter i Lenzerheide. Gabriel Stegmayr lyckades bäst av herrarna på 17:e plats i mål.
  • Skapad: 06 MAR 2022 18:18

Herrar masstart

Gabriel Stegmayr inledde med två bom i första liggande, men lyckades nolla på 24 sekunder i det andra skyttet och lämnade vallen på 30:e plats. På det tredje varvet avancerade han fem placeringar och klättrade sedan vidare till 17:e plats efter fem nya fullträffar på 22 sekunder i första stående. Gabriel avlutade med en bom i det sista skyttet och hamnade på 17:e plats i mål, 3,16 bakom norrmannen Endre Strömsheim.

Tack vare fem fullträffar var Emil Nykvist 11:a inför det andra skyttet, men åkte på två bom och föll åtta placeringar. Han missade ytterligare ett skott i första stående och gick ut på det fjärde varvet som 21:a, men avancerade fem placeringar på vägen till det sista skyttet. Tyvärr gjorde två bom att Emil var tillbaka på 21:a plats, men tog sig förbi en åkare på slutvarvet till 20:e plats i mål, 15 sekunder bakom Gabriel.

Henning Sjökvist fick en bom vardera i de liggande skyttena och gick ut på det tredje varvet som 31:a, strax bakom Gabriel. På grund av två missade skott till i första stående föll han tre placeringar och satte sedan punkt med ytterligare tre missade skott. Henning gick ut på slutvarvet som 41.a man, men lyckades passera två åkare på vägen till mål som 39:a, drygt fem minuter bakom Endre Strömsheim.

Damer masstart

Emma Nilsson fick en bom i det inledande skyttet, men lyckades däremot skjuta fullt i andra liggande och lämnade vallen på 11:e plats. När hon missade ytterligare två skott i första stående föll Emma åtta placeringar, men avancerade till 17:e plats på det fjärde varvet och avslutade sedan med ännu en nolla. Tack vare det gick hon ut på slutvarvet på sjunde plats och passerade  en åkare på vägen till mål som sexa, 1,15 bakom tyskan Hanna Kebinger.

Tack vare fullt på 26 sekunder i det första skyttet och ytterligare en nolla i andra liggande låg Ella Halvarsson på åttonde plats som bästa svenska, fyra sekunder före Emma. Däremot gjorde en bom i det tredje skyttet och samma resultat i sista stående att hon föll fyra placeringar. På slutvarvet fick Ella dessutom släppa en åkare förbi sig till 14:e plats i mål, 1,39 från segern - men fortsatte att imponera med sitt stabila skytte. 

Elisabeth Högberg inledde med två bom och missade dessutom ytterligare tre skott i det andra skyttet. Hon avancerade däremot sju placeringar till 28:e plats tack vare tredje åktid på det tredje varvet och lämnade sedan vallen som 22:a efter fullt i första stående. Bettan avslutade med en sjätte bom i det sista  skyttet, men avancerade ändå till 15:e plats och hamnade till sist på 16:e plats i mål, 17 sekunder bakom Ella.

Det blev tre bom i de liggande skyttena för Nicolina Lindqvist som gick ut på det tredje varvet som 39:a, men klättrade 12 placeringar efter fullt på 20 sekunder i första stående. När Nicolina nollade igen på 23 sekunder i det sista skyttet lämnade hon vallen på 20:e plats, men blev passerad av fyra åkare på slutvarvet till 24:e plats i mål, 2,16 från segern. Hon hade däremot femte skjuttid efter fyra serier på 1.42.

Ingela Andersson fick en trist start med tre bom redan i det första skyttet och en i andra liggande. Hon var inte var bättre än 31:a ut på det tredje varvet, men avancerade sedan sju placeringar trots ytterligare två missade skott i de stående skyttena. Ingela hamnade till sist på 25:e plats i mål, en tiondel bakom Nicolina - men var fyra sekunder snabbare på vallen med tredje skjuttid efter fyra serier på 1,37.

Efter fullt i första liggande och näst bästa åktid på det andra varvet blev det fyra bom i det andra skyttet för Anna Hedström som rasade rejält i resultatlistan. Hon avancerade däremot sex placeringar till 45:e plats trots  ytterligare ett missat skott i första stående och avslutade sedan med en sjätte bom. Anna gick ändå ut på slutvarvet som 37:a och höll placeringen in i mål, 3,34 bakom Hanna Kebinger.

IBU-cupen avslutas nästa vecka med sprint, jaktstart och mixstafetter på torsdag, lördag och söndag i italienska Ridnaun-Val Ridanna.

Text och analys: L-G Alsenius

Skribent: L-G Alsenius
E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info