Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Danielsson

Felicia och Gabriel seniorsegrare i Sverigecupen

12 DEC 2021 12:36
Den nationella Sverigecupen drog igång med spännande distanslopp både för juniorer och seniorer i Boden under lördagen. Felicia Lindqvist och Gabriel Stegmayr tog hem segern i seniorklasserna.
  • Uppdaterad: 12 DEC 2021 12:36

Damer 16-17

Wilma Helmersson från Sveg hade ledningen efter fullt i första liggande, men missade två skott i stående och föll till tredje plats. I stället tog Moras Ida Eriksson över täten med 13 sekunder efter att ha följt upp en inledande bom med en nolla i det andra skyttet. När hon fick samma resultat även i andra liggande drygade hon ut avståndet och hade 45 sekunder tillgodo på närmaste åkare inför det avslutande skyttet. Trots ytterligare ett missat skott kunde Ida Eriksson säkra segern utan problem. I mål var hon 55 sekunder före Wilma Helmersson  - och med Klara Sätter från Tullus som trea, ytterligare 11 sekunder bakom. 

Herrar 16-17

Det var Filip Eriksson från SK Bore som tog täten direkt med fyra sekunder efter fullt i det inledande skyttet - och trots två bom i första stående växte avståndet till nästan en minut före närmaste man. I det tredje skyttet klarade han sig med ett missat skott, men Viktor Vestman från I 21 lyckades skjuta fullt och närmade sig bakifrån. Inför sista stående hade Filip bara 17 sekunder kvar av försprånget, men avslutade med en andra nolla medan Viktor åkte på två bom. Det gjorde att Filip Eriksson ohotat kunde ta hem segern med 1,48 före Viktor Vestman. Trea blev Tullus Valter Elofsson, drygt tre minuter från segern.

Damer 18-19

På det inledande varvet var Olivia Grönkvist från IF Hallby snabbast och ledde också med drygt 50 sekunder efter fullt i första liggande. Trots en bom i det andra skyttet behöll hon täten, men missade tre skott i andra liggande medan Kimstads Alice Pettersson nollade på nytt och tog sig förbi med 45 sekunder. På vägen till sista stående minskade avståndet något, men när Alice avslutade med att skjuta fullt för tredje gången hade hon gott om tid. I mål var Alice Pettersson 28 sekunder före Belle Spetz från Anundsjö som också var felfri i sista stående och klarade andraplatsen med 10 sekunder tillgodo på Olivia Grönkvist.

Herrar 18-19

Karl Grönland från Lima inledde med fullt i det första skyttet och lämnade vallen som tvåa, men tog över täten med några sekunder trots två bom i första stående. I det tredje skyttet missade han ytterligare ett skott, men behöll ändå ledningen och var 17 sekunder före närmaste man inför sista stående. När Karl Grönland klarade sig med en fjärde bom vann han en övertygande seger, 52 sekunder före Moras Jacob Larsson som däremot var snabbare i spåret och som klarade andraplatsen trots sex missade skott. Lagkompisen Samuel Dunder hade två bom mindre och hamnade på tredje plats i mål, 1,46 från segern.

Bente Skåle - segrare i damer 20-22

Damer 20-22

Tack vare fullt i första liggande var Alva Sköld från Mora i ledningen med fem sekunder, men åkte sedan på hela fyra bom i stående och föll tillbaka i resultatlistan. I stället tog Tullus Bente Skåle över täten efter två nollor och behöll ledningen även efter ett missat skott i det tredje skyttet. När hon sedan avslutade med ytterligare en bom gick hon ut på slutvarvet med nästan en och en halv minut tillgodo på Erika Österman från Häverödal som hade en bom mer  - och i mål blev Bente Skåles segermarginal 1,25. Erika hade i sin tur 45 sekunder tillgodo på lagkompisen Linda-Louise Köld som tog hand om den tredje pallplatsen.

Herrar 20-22

Anton Ivarsson från Tullus imponerade både i spåret och på skjutvallen i herrarnas äldsta juniorklass. Han hade ledningen med 17 sekunder redan efter fem fullträffar i det första liggande skyttet och drygade sedan ut avståndet med ytterligare 11 sekunder, trots en bom i första stående. När Anton lyckades skjuta fullt både i det tredje och sista skyttet tog han till slut hem segern med hela 2,28 före Knut Vikström från Sundsvall som hade två bom mer och var en knapp halvminut långsammare i spåret. Emanuel Westberg  fixade ytterligare en pallplats till Tullus som trea i mål, 4,16 från segern efter fem missade skott.

Damer seniorer

På förhand såg det ut att bli en tuff duell mellan Felicia Lindqvist från Biathlon Östersund och Finnskogas Annie Lindh. Båda inledde med fullt i det första skyttet, men Felicia var 20 sekunder före ut från vallen och drygade sedan ut ledningen tack vare en ny nolla i stående, medan Annie åkte på en bom. Efter samma resultat även det tredje skyttet växte avståndet till över två minuter, men när Felicia avslutade med två bom blev det i alla fall lite spänning. Om Annie hade skjutit fullt hade hon varit ikapp, men i stället missade hon ett skott. Det gjorde att Felicia Lindqvist var en dryg minut före Annie Lindh i mål som vinnare, medan Cordelia Melén Olsson från Häverödal blev trea, 5,22 bakom Felicia.

Gabriel Stegmayr - segrare i herrarnas seniorklass

Herrar seniorer

Mathias Modin från I 21 var en av tre herrar som sköt fullt i första liggande. Han lämnade vallen i ledning, men blev passerad av fyra åkare på det andra varvet och föll sedan tillbaka efter två missade skott i stående. Hans lagkompis Johan Bergman lyckades däremot nolla och tog över täten, men fick släppa Dala-Järnas Gabriel Stegmayr förbi sig efter två bom i det tredje skyttet. Gabriel hade ledningen med en dryg minut inför sista stående - och efter en tredje bom medan Johan missade två skott var han också först ut på slutvarvet. Tack vare två bom mindre tog Gabriel Stegmayr hem segern med två minuter tillgodo på Johan Bergman. På tredje plats hamnade Oskar Ohlsson från Tullus, ytterligare 50 sekunder bakom.

Skribent: L-G Alsenius
E-post: Adressen Gömd 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

idre

stanley

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info